• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Problemy z RMS

Witam

Poszukuję ludzi, którzy mieli jakiekolwiek problemy ze sklepem RMS, szczególnie jeśli chodzi o realizację zamówienia (brak produktu, produkt uszkodzony, niewysłanie paczki, opóźnienia, zła cena, zły rozmiar itp.) oraz kontakt z przedstawicielami sklepu (nieodpowiadanie na maile, nieodbieranie telefonów, niekulturalne zachowanie, olewatorstwo itp.).

Jestem dziennikarzem i zbieram materiały do artykułu poświęconego oszustwom w sklepach internetowych.

W przypadku, gdyby osób z zażaleniami do sklepu było wiele można się zastanowić nad złożeniem pozwu zbiorowego do UOKiKu.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie na temat sklepu. Proszę je wysyłać tutaj, na PW, lub na maila podanego w profilu.
Odpowiedz

A dostane coś jak opowiem o tym jak mnie oszukali?
Odpowiedz

Ale zaraz, to masz jakieś problemy ze sklepem i szukasz więcej osób, czy z pełnią fachowości wchodzisz na forum dowolnego sklepu i szukasz kogokolwiek kto je miał ?
Odpowiedz

Książę napisał(a):Ale zaraz, to masz jakieś problemy ze sklepem i szukasz więcej osób
Ja osobiście nie Smile
Książę napisał(a):czy z pełnią fachowości wchodzisz na forum dowolnego sklepu i szukasz kogokolwiek kto je miał ?
Tak dokładnie. Szukam osób, które miały problemy...

Rozumiem, że wątpliwość wzięła się ze stwierdzenia odnośnie UOKiKu. Po prostu pomysł na artykuł pojawił się, gdy zgłosiła się do mnie klientka RMS, która miała problemy z tym sklepem. Między innymi chodzi o naruszanie kodeksu cywilnego, czy też regulaminu samego sklepu. Sama przedstawicielka sklepu stwierdziła (jakby nigdy nic), że "nie jest to odosobniony przypadek", i że w ten sposób właśnie postępują w takich przypadkach. Na razie nie będę mówił, o co dokładnie chodzi. W każdym bądź razie jako dziennikarz postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i zająć się nią profesjonalnie. Jednak po usłyszeniu od przedstawicielki, iż "nie jest to odosobniony przypadek" uznałem, że w przypadku, gdyby takich osób było sporo można faktycznie złożyć pozew zbiorowy do UOKiKu. Po prostu z rozmowy telefonicznej z przedstawicielką sklepu doszedłem do przekonania, że klienta indywidualnego mają generalnie głęboko zatem być może należałoby im pokazać, że klient także ma swoje prawa. Ale to już nie zależy ode mnie tylko od poszkodowanych klientów...

Krzychun napisał(a):A dostane coś jak opowiem o tym jak mnie oszukali?
Satysfakcję będziesz miał.

Na pewno kilka osób, które napiszą zostaną wymienione z nick'a w artykule, chyba że zażyczą sobie inaczej. Natomiast w tej chwili trudno powiedzieć jakie wypowiedzi i czy w ogóle zostaną w nim zamieszczone.
Odpowiedz

Parę razy przyszedł nie ten rozmiar/produkt,nie miałem problemu z wymianą,olewatorstwa zero
Odpowiedz

WALKA TRWA! LET'S LYNCH THE LANDLORD! POWER TO THE PEOPLE! NO PASARAN!
Odpowiedz

W artykule wykorzystane będą także wypowiedzi przedstawicieli sklepu, inspekcji handlowej, prawników, przedstawicieli UOKiKu i/lub innych osób, a także pozytywne komentarze, żeby nie było, że artykuł będzie nieobiektywny...
Odpowiedz

nie wiem czy to taki super temat na artykuł
Odpowiedz

sdms napisał(a):W artykule wykorzystane będą także wypowiedzi przedstawicieli sklepu, inspekcji handlowej, prawników, przedstawicieli UOKiKu i/lub innych osób, a także pozytywne komentarze, żeby nie było, że artykuł będzie nieobiektywny...
No to co chcesz zwojować tym artykułem? Chcesz pomóc klientom w walce o ich prawa jednocześnie samemu dissując swoje dowody opiniami pozytywnymi i opiniami przedstawicieli sklepu? To ma być artykuł-wojna, która to inicjatywa jest spoko (może trąci trochę Faktem, ale chuj), czy obiektywnie napisany artykuł o jakimś tam sklepie netowym dla nastoletnich metalczyn, który to artykuł z założenia będzie nudny i chujowy?
Odpowiedz

Cytat:No to co chcesz zwojować tym artykułem? Chcesz pomóc klientom w walce o ich prawa jednocześnie samemu dissując swoje dowody opiniami pozytywnymi i opiniami przedstawicieli sklepu? To ma być artykuł-wojna, która to inicjatywa jest spoko (może trąci trochę Faktem, ale chuj), czy obiektywnie napisany artykuł o jakimś tam sklepie netowym dla nastoletnich metalczyn, który to artykuł z założenia będzie nudny i chujowy?
Ja staję po stronie klientów oszukanych przez właścicieli. Ale artykuł, żeby był rzetelny musi zawierać także odpowiedź drugiej strony. Inna sprawa, że przedstawiciele sklepu sami się pogrążyli w rozmowie telefonicznej stwierdzając, że często w ten sposób łamią prawo. Chociaż może oni sobie nie zdają sprawy z tego, że ich zachowanie jest pogwałceniem prawa... Druga sprawa to ich tumiwisizm i olewanie klienta. W rozmowie przedstawicielka sklepu używała sformułowań ironicznych itp. pokazując, że nic sobie nie robi z klienta i ewentualnego procesu... Dlatego artykuł piszę, aby powiedzieć zdecydowane NIE dla takich zachowań.
Odpowiedz

Jak przez Ciebie zniknie forum bo zamkną sklep to Cię znajdziemy i zajebiemy grabiami Big Grin
Odpowiedz

Mój nick będzie w tv i gazecie?

Oszukali mnie, zabrali mi 6,66 zł i nie stać mnie teraz na Kranczipsy, zamknijcie ich.
Odpowiedz

sdms napisał(a):Ale artykuł, żeby był rzetelny musi zawierać także odpowiedź drugiej strony.
A tam, jebać rzetelność w takim ujęciu jakie tu prezentujesz. Jako dziennikarz walczący powinieneś tak manipulować informacjami by przedstawić atakowanego w jak najgorszym świetle. Sito etyki zawodowej dziennikarza ma na tyle duże oczka, że takie rzeczy przechodzą gładziutko, bo nie jest to coś co by nie było częścią tej działalności i dobrze o tym wiesz. Dlaczego od razu dawać "przeciwnikowi" szansę na odpowiedź, i to jeszcze w ramach przeprowadzanego ataku?
Odpowiedz

Więc załóżmy, że obok dziurawej "etyki zawodowej dziennikarza" mam jeszcze własny system etyczny. Nie potrzebuję manipulować informacjami kiedy strona atakowana sama się oskarża swoimi wypowiedziami.
Odpowiedz

No chyba że taki masz plan.
I nie zrozummy się źle, ja nie wartościuję tego, że dziennikarz przedstawia fakty w określony sposób, to po prostu fakt.
Odpowiedz