- Liczba postów:
- 4
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Ej ludzie a co z takimi zespolami jak na przyklad: Dream Theater, Riverside czy Pain Of Salvation?

Czyz oni nie sa uroczy?

But now I see the sun... Now I see the sun... Yes, now I see it...
- Liczba postów:
- 548
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
Uwielbiam Dream Theater

Są genialni. Szkoda tylko, że grają w Poznaniu. Strasznie to daleko ode mnie
I've felt the hate rise up in me...
- Liczba postów:
- 48
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
no pewnie że dream to genialna kapela
BASTARD DIE, FUCK YOUR CHRIST...
- Liczba postów:
- 2,319
- Liczba wątków:
- 17
- Reputacja:
-
0
Kiedys lubilem, teraz nie znosze.. Znajdzie sie 459 lepszych prog metalowych kapel..
Najlepszy krazek- Awake..
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Riverside uwielbiam (patrz temat o tym zespole), Pain Of Salvation nie znam, Dream Theater nie znoszę. Pisałem już o tym w temacie o prog rocku. Ogromna sztuczność bije z muzyki tego zespołu. Przesłuchałem dość wiele ich utworów, bo znajomy próbował mnie do tego zespołu przekonać, ale nie ma szans.
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Dream Theater? Lubię "Images&Words" oraz "Awake". Z "Train Of Thought" IMO świetny jest "Vacant" oraz "In The Name Of God". Panowie są genialni technicznie i chyba nikt im tego nie odmówi. Natomiast denerwuje mnie wokal LaBrie, dlatego jeśli chodzi o DT wolę ich instrumentalne utwory (np. "Erotomania") Nie dziwię się, że ich muzyka do wielu nie przemawia - jest bardzo specyficzna; Dream Theater albo się kocha, albo nienawidzi. Pain Of Salvation? Coś słyszałam, ale nie za bardzo kojarzę. Riverside - kocham
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Kamael napisał(a):Miriam napisał(a):Panowie są genialni technicznie i chyba nikt im tego nie odmówi.
Fakt, ale moim zdaniem oprócz techniki w tym zespole nie ma czego podziwiać. Mógłbym pójść na koncert i poobserwować, ale nie jestem tego w stanie słuchać dla przyjemności. Dla mnie to sztuczność, sztuczność i jeszcze raz sztuczność.
Sztuczność? Hmm... Powiem tak: w wielu utworach DT (niestety) przeważa przerost formy nad treścią. Tylko w niewielu piosenkach Dreamów czuję emocje. W prog rocku oprócz umiejętności liczy się też (a może przede wszystkim) ładunek emocjonalny. IMO u DT tego zabrakło.
Kamael napisał(a):I jak Dżemik napisał - w temacie o prog rocku wymienionych jest moim zdaniem wiele lepszych zespołów.
Według mnie niewiele zespołów dorównuje Dream Theater jeśli chodzi o technikę, jeśli zaś porównać całokształt - fakt, jest wiele lepszych kapel. Niemniej jednak, lubię czasami posłuchać DT.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
W sumie ich nie słucham(wole prog rocka z lat 70tych) ale fajnie zagrali cały album "Master of puppets"
(jak ktoś chciałby to usłyszeć to ślijcie PMy)
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo