06-12-2004, 05:48 PM
Szukam czterostrunowego basa za rozsądną cenę... Oczywiście zawsze jest Allegro... ale chciałbym, abyście doradzili mi jaki najlepiej kupić, na co zwrócić uwagę etc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Szegi napisał(a):ale chciałbym, abyście doradzili mi jaki najlepiej kupić

Szegi napisał(a):na co zwrócić uwagę etc.No to tak. Czy gryf jest prosty. Czy struny nie zahaczają o progi. Pobaw się gałkami i sprawdź czy elektronika działa. Zobacz też czy klucze nie chodzą zbyt luźno, bo się będzie łatwo bas rozstrajał. Załóż bas na siebie i zobacz czy główka nie leci w dół. Sprawdź czy gryf i korpus nie jest nigdzie pęknięty. Chyba tyle na razie

modlishka napisał(a):A jak masz blisko dwa tysiaki to polecam GMR
modlishka napisał(a):Czy gryf jest prosty. Czy struny nie zahaczają o progi.
modlishka napisał(a):zobacz czy główka nie leci w dół
=Sat= napisał(a):Daj link, albo napisz co to za bas, bo wiesz... może być dobry bas za "dobrą" (czyt. drogą) cenę a może być gówno. Generalnie nie sugeruj się ilością strun. Baaaaardzo często basy 4 strunowe bija na głowę "piątki".absolutnie się nie sugeruję. Ta firma nie ma nawet własnej strony, może poprostu są lepsze i gorsze modele.
gabrysia napisał(a):Ja bardzo chciałabym nauczyć sie grać na basie. Najlepiej na cztero-strunowym, ale piątka też może być. Powiedzcie, czy lepiej gra się kostką czy po prostu palcami? I w ogóle polecacie 4- czy 5- strunowy?
Czy opłaca się inwestować 150PLN w kabel 6m Planet Waves ? Drugie pytanko - powiedz z własnego doświadczenia która firma od strunek najbardziej przypadła Ci do gustu