01-14-2006, 05:28 PM
Dżemik napisał(a):Imho Stachowiak spokojnie moze bronic bramki Odry juz od tej rundy. Mimo mlodego wieku bardzo mi zaimponowal swoimi umiejetnosciami. Wygryzl zreszta ze skladu Olszewskiego i Krzysztalowicza, a to mowi samo za siebie.No, nareszcie jakaś dobra wiadomość ;]. W takim razie mam nadzieję, że w Wodzisławiu nie zawiedzie.Szkoda, ze nie poczekal na 1 lige z Jaga.
Cytat:A co do Odry- wczoraj sie dowiedzialem, ze na miejsce Zganiacza przyjsc ma Smolinski z Legii. Mam nadzieje, ze gra w Wodzislawiu pomoze mu w rozwoju, bo chyba sie w nim ostatnio zatrzymal.Też coś słyszałem, poza tym w necie pojawiła się plotkak, że na wypożyczenie razem z nim przyjdą Vukovic, Poledica i Zjawiński, tylko naprawdę nie wiem kto miałby im płacić. Nie wiem czy Smoliński byłby dla nas tak przydatny, ale pewnie podobnie jak Korzym spokojnie mógłby się ograć i wypracować formę. Oczywiście, gdyby załapał się do składu, bo w kolejce na miejsce Zganiacza czeka inny były gracz Legii - Ireneusz Kowalski, który w kilku meczach zaprezentował się naprawdę dobrze i myślę, że będzie jego dobrym następcą. Smoliński ostatnio albo grał fatalnie, albo nie grał w ogóle, więc podchodzę do tego ewentualnego transferu bardzo sceptycznie ; ).
A derby Manchesteru oczywiście oglądałem i za bardzo nie wiem co napisać. Warto na pewno odnotować debiut Evry - będzie z niego pożytek, choć kilka interwencji miał niepewnych. Poza tym jak zwykle fatalnie zagrał Silvestre i naprawdę nie rozumiem dlaczego w składzie nie pojawił się Brown, który zagrał bardzo dobry mecz z Arsenalem, albo kupiony Vidic, który nie siedział nawet na ławie. Co najbardziej rzuca się w oczy - brak klasowego środkowego pomocnika i jak zwykle bezproduktywność Ronaldo, który na szczęście z powodu czerwonej kartki nie zagra z Liverpoolem, więc rosną nasze szanse ; ).

Szkoda, ze nie poczekal na 1 lige z Jaga.