05-16-2006, 04:54 PM
balzac napisał(a):Giza - typowy średniak w OE. Wolałbym Surmę, ktory dobrze sobie ostatnio radzi i bardziej stylem gry przypomina Szymka, no bo w koncu ma byc alternatywa dla Szymka.
Surma? Defensywny pomocnik? To raczej alternatywa Sobolewskiego. I chlop powinien jechac zamiast Radomskiego.
Ramone napisał(a):Ehhh....to będzie finał...
No chyba nie myslisz, ze Argentyna dojdzie az do finalu?
franek napisał(a):e, mi tam sie kadra podoba. mila jest frajerem, ale przynajmniej sie stara chlopak. to jest taki nasz gattuso, jakby powiedzial szaranowicz - nie ma umiejetnosci, ale nadrabia to przynajmniej walka.
Gattuso jest def. pomocnikiem i tak jego pracowitosc sie przydaje. Mila przy pilce jest czesto, ale tylko je traci. Dziekuje za takie starania. O ile drewno jako def. pomocnik jeszcze ujdzie (jest sporo takich zawodnikow w innych reprezentacjach), to jako kreator gry nie.
Cytat:tak samo lepszy rasiak niz obecny frankowski lub sosin.
Frankowski nawet w beznadziejnej formie strzeleckiej potrafi blysnac i zagrac jakas piekna pilke do kolegi. Klasowi pilkarze tak maja. Grzesiu znow bedzie powloczyl nogami po boisku i przegrywal walke o gorne pilki z obroncami nizszymi od niego o glowe. Sosin jest od niego lepszy, bo jest szybszy, glowa gra nie gorzej od RAsiaka, a do tego przy braku inicjatywy ze strony pomocnikow sam stara sie rozgrywac pilke i poderwac zespol. Widziales mecz z Litwa? Kosowski po 20 minutach tylko spacerowal po boisku i to Sosin zbiegal na lewa flanke i dosrodkowywal. Powinien jeszcze pobiec za swoja wrzutka, dojsc do niej i strzelic gola? Pokazal tyle ile mogl z takimi partnerami do gry jak Mila czy Kosa. I jechac do Niemiec zamiast Rasiaka powinien.
Cytat:no sorry, ale inni napastnicy procz moze sagana to nie strzelili nawet tym wyspom owczym.
jw. W przeciwienstwie do Rasiaka oni cofali sie po pilke i probowali ja komus dograc. Sagan tez.
Cytat:oczywiscie, saganowski jest w niezlej formie, ale po prostu za pozno zostal powolany. druzyna to nie takie hop-siup - zagral bodajze dwa mecze w reprezentacji
Tym bardziej smiesza mnie powolania dla Gizy, Gorawskiego i Dudki. Zreszta Gancarczyk tez zostal powolany pozno, ale jednak jedzie. I to najprawdopodobniej jako zawodnik pierwszej 11.
Cytat:No i co ? Franek nie strzelil gola nawet wyspom Owczym. Sosin tez sie nie popisal, ogolnie rzecz biorac smieszylo mnie w ogole jego powolanie. Liga cypryjska ? toz to prawie jak Wyspy Owcze.
O ile mnie pamiec nie myli to pare lat temu ktorys z polskich klubow dostal w el. do pucharu UEFA baty od druzyny z Cypru. Ichniejsza liga nie jest wcale az tak zla i nie odbiega niewiadomo jak poziomem od naszej Ekstaklasy.
Przemek87 napisał(a):Dajcie spokój Janasowi , wkurza mnie jak tak wszyscy udają znawców. Paweł wie lepiej co robi. Jedyny bład to to że dudka zostawił....
To wlasnie byla jedna z jego lepszych decyzji.