04-02-2008, 06:08 PM
Nie wiem, czy uda mi się jasno przedstawić swoje zdanie i czy przez to wszystko zrozumiecie zgodnie z zamierzeniem, ale ja myślę, że skoro już ostro zabieramy się za walkę z korupcją, to trzeba liczyć się z obniżeniem poziomu ligi i wliczyć to w koszty. Liga byłaby słabsza, mniej atrakcyjna dla telewizji, bo C+ musiałby puszczać mecze zupełnych średniaków, ale co z tego? Wydaje mi się, że trzeba się z tym pogodzić. Skoro takie są obecne możliwości, to nic z tym nie zrobimy. Sezon, dwa i dajemy tym klubom szansę na dorównanie do poziomu. A zmniejszenie ligi przyniesie takie konsekwencje, jakie wymienili Wars i Przemek, co może być rozwiązaniem zdecydowanie gorszym.
I nie bardzo rozumiem, jak np. dałoby się wprowadzić pomysł z 12 drużynami, jedynie jako przejściowy (a taka wersja się też pojawia) i w jaki sposób niby miałoby to przy powrocie do 16 dawać jakieś korzyści.
I nie bardzo rozumiem, jak np. dałoby się wprowadzić pomysł z 12 drużynami, jedynie jako przejściowy (a taka wersja się też pojawia) i w jaki sposób niby miałoby to przy powrocie do 16 dawać jakieś korzyści.