06-16-2006, 08:30 AM
Ja bym tam wolał widzieć w ekstraklasie Jagę, szkoda.
. Jednak mimmo wszystko ciekaw jestem jak tam sobie radzą, jacy tam kibice, atmosfera na stadionie itp.
balzac napisał(a):Właściwie to i Arka i Jaga prezentują podobny poziom. Gdyby Jaga weszła to też by walczyła o utrzymanieWszystko zależy od tego czy zrobili by jakieś sensowne transfery. Jednak mimmo wszystko ciekaw jestem jak tam sobie radzą, jacy tam kibice, atmosfera na stadionie itp.
Niestety, musze sie zgodzic z balzaciem. Pilkarsko Jaga to raczej mizeria. Nie ma tez specjalnie pieniedzy, by przeprowadzic jakies duze transfery. Co prawda buduje sie tzw. Galeria, ktora przyniesie kupe kasy klubowi, ale to piesn przyszlosci. No chyba, ze po wejsciu do Ekstraklasy Zubr zechce w wiekszym stopniu dopomoc finansowo.
Cytat: W czwartek po raz pierwszy przedstawiono nowy projekt "Galerii Jagiellonia". Nowoczesne, trójkondygnacyjne centrum handlowe ma powstać do 2007 roku; zyski z jego działalności ma czerpać głównie SSA Jagiellonia Białystok. "Planujemy tam stworzenie klubów muzycznych, kręgielni oraz klubu fitness. Znajdą się tutaj również lokale gastronomiczne i wyjście na tarasy" - tak o projekcie centrum mówi Jan Hendel, architekt firmy Sfera. Łączna powierzchnia handlowa ma wynosić w galerii 45 tys mkw. Inwestycja (szacowana na ok. 50 mln euro) zakłada również powstanie hali targowej, multikina i supermarketu spożywczego. Zyski płynące z galerii zasilać będą w dużym stopniu klub piłkarski Jagiellonia, który aspiruje do gry w ekstraklasie.