07-26-2006, 02:02 PM
H8ful napisał(a):Kalin napisał(a):Podaj jakiś dowód na potwierdzenie Twej tezy o ich beztalenciu człowieczku :?alez prosze bardzo zabciu:
-wtórność i monotonia kompozycji kojarzaca sie bardziej z popem niż z metalem. Zwrotka-refren-zwrotka-refren powtarzane az do znudzenia, zazwyczaj bez jakichkolwiek innowacji
-wykorzystanie w muzyce, która powinna być z definicji gitarowa klawiurków na taką skalę, ze przysłaniaja one niemalze reszte instrumentarium co najprawdopodobniej ma ukryc słabe przygotowanie techniczne
-nie dość, ze struktury utworów to zenada to w dodatku oparta na ciagle tych samych patentach(chórki w refrenach)
-maxymalny kicz podany w dodatku bez jakiegokolwiek mrugniecia okiem i dystansu
Znalazłem całą wypowiedź, genialna : )
Rhapsody są naprawdę słabo przygotowani technicznie (podobnie jak children of bodom, cieniasy, grałbym tak po miesiącu)
Ambivalent napisał(a):Posluchalem i nadal uwazam ,ze nazywanie tej muzyki "metalowa" to przegiecie pały o 360*i urwanie główki.
chodziło mi o domniemaną "wtórność kompozycji" a nie o kwalifikowanie stylu rhapsody. Nie lubię szufladkować kapel, ale jak dla mnie to jednak rhapsody dużo bliżej do metalu niż jakiegokolwiek innego stylu :]. W każdym razie mało mnie to obchodzi. Lubię ten zespół (jak i wiele osób) bez względu na to jak nazywa się grany przez nich rodzaj muzyki.
Guziec (Phacochoerus africanus) - ssak parzystokopytny z rodziny świniowatych. Występuje w Afryce wschodniej, południowej i środkowej.