07-23-2006, 11:04 AM
MaFFej napisał(a):Goldie napisał(a):szczerze mówiąc, to niewiele słuchałem GF, bo tyle tego mc mam, że mi się myli jedna kapela z drugą i dlatego stopniowo "poznaje" je
Właśnie m.in. tego niecierpię w kapelach mc - jedna kopiuje drugią i wssytkie brzmią jednakowo (i jeszcze brzmią tak jak tego osobiscie nie lubię ;]).
wczoraj sobie zapuściłem GF i na prawdę świetne
ale masz rację, że wszystkie brzmią "tak samo" (ja bym powiedział, że prawie tak samo
), ale szczerze mówiąc, to trudno znaleźć kapele, które nie przypominają żadnych innych, bo tyle tego jużjest, że trudno o niepowtarzalność 
MaFFej napisał(a):Goldie napisał(a):No ja z założenia wiem, że hc to po prostu mocniejszy punk (w najprostszym tłumaczeniu)
Powiedzmy... słuchając wczesnego Agnostic Front to nawet można dojść do takiego wniosku.
no bo głównie wczesnego AF słuchałem

MaFFej napisał(a):Goldie napisał(a):zdziwiło mnie przypisywanie Frontside do hc, bo grają trochę za technicznie jak na hc...
Techniczne, nietechniczne... konstrukcja utworów Frontside równa jest złozoności cepu. Chodzi tu o zwykłe nawiązywanie do deathu czy innych mniej lub bardziej metalowych gatunków.
ano fakt

MaFFej napisał(a):Goldie napisał(a):...dla mnie to jest hardcoreale czasami po prostu przyswajam to, co słyszę z innych "pewnych dla mnie" źródeł
ale jak widać każdy może się mylić
No to ja jestem kolejnym źródłem... teraz myśl ;] .
guru <bije pokłony>
szczerze mówiąc, to w mojej mieścinie nie ma zbyt wielu wiarygodnych źródeł muzycznych, jakaś taka zacofana jest i przesiąknięta hh, więc szukam skrawka wiedzy tutaj 
MaFFej napisał(a):Goldie napisał(a):a co do LoG napisałem, że mc
To znak, że w momencie pisania tego postu powinienem był już dawno spać ;]. Sorry - nie doczytałem :].
byś wiedział ile ja błędów popełniałem pisząc tamte posty
ale szybko poprawiałem 
MaFFej napisał(a):Goldie napisał(a):jakby co to mam jeszcze Warkę i Tatrę Mocne w lodówce, możemy razem wypić
Jak Warkę masz 'strong' to z chęcią.
szczerze to nie, bo jak pędziłem do monopolowego o 23 zostawiając znajomych w chacie, to wolałem szybko wrócić
bo by mi chatę zmasakrowali (już do katany się dobrali
). Ale kiedyś się wypije (może na jakimś zlocie
) 
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Najbardziej jednak podchodzi mi Bullet For My Valentine (wiem, podpadam) ze wzgledu na melodyjnosc i na to, ze nie reaguje alergicznie na pierwiastek emo.
mi nie podpadasz, bo ja mam podobnie
![[Obrazek: Filczek.gif]](http://imagegen.last.fm/ElliottSmith/oartists/Filczek.gif)
Chuck Norris przywalił Twojej Starej z Zidane'a.