07-23-2006, 08:46 AM
Goldie napisał(a):szczerze mówiąc, to niewiele słuchałem GF, bo tyle tego mc mam, że mi się myli jedna kapela z drugą i dlatego stopniowo "poznaje" je
Właśnie m.in. tego niecierpię w kapelach mc - jedna kopiuje drugią i wssytkie brzmią jednakowo (i jeszcze brzmią tak jak tego osobiscie nie lubię ;]).
Goldie napisał(a):No ja z założenia wiem, że hc to po prostu mocniejszy punk (w najprostszym tłumaczeniu)
Powiedzmy... słuchając wczesnego Agnostic Front to nawet można dojść do takiego wniosku.
Goldie napisał(a):zdziwiło mnie przypisywanie Frontside do hc, bo grają trochę za technicznie jak na hc...
Techniczne, nietechniczne... konstrukcja utworów Frontside równa jest złozoności cepu
. Chodzi tu o zwykłe nawiązywanie do deathu czy innych mniej lub bardziej metalowych gatunków.Goldie napisał(a):...dla mnie to jest hardcoreale czasami po prostu przyswajam to, co słyszę z innych "pewnych dla mnie" źródeł
ale jak widać każdy może się mylić
No to ja jestem kolejnym źródłem... teraz myśl ;] .
Goldie napisał(a):a co do LoG napisałem, że mc
To znak, że w momencie pisania tego postu powinienem był już dawno spać ;]. Sorry - nie doczytałem :].
Goldie napisał(a):jakby co to mam jeszcze Warkę i Tatrę Mocne w lodówce, możemy razem wypić
Jak Warkę masz 'strong' to z chęcią
.

ale czasami po prostu przyswajam to, co słyszę z innych "pewnych dla mnie" źródeł