07-22-2006, 11:01 PM
MaFFej napisał(a):Mientky napisał(a):a tak juz calkowicie z ciekawosci - czego sluchales?
Proszę bardzo:
oczywiście dawno, dawno temu KsE (jakby nie patrzeć to oni są jednymi z tych, którzy stworzyli kanon gatunku) do którego nigdy się nie przekonałem; było Unerath (słaba kopia słabego KsE ;]); było ZAO; był Atreyu, Eighteen Visions, As I Lay Dying, 3 Inches of Blood, Lamb of God, Trivium, Bullet for my Valentine, God Forbid, Shadows Fall itd... Jak dla mnie wszyzstkie brzmią identycznie i jednakowo słabo (nie pasi mi taki miks metalu i core'a) z kilkoma wyjątkami: As I Lay Dying choć nie lubię jakiś tam swój styl wyrobili; Shadows Fall (baaaardzo umiarkowanie "lubie") - taki metalcore/niemetalcore; 3 Inches of Blood za dodanie elementów... tradycyjnego heavy (ale i tak do mnie ogólnie nie trafia choć jestem w stanie słuchać), Lamb of God i Trivium - plus za bardziej 'techniczne' granie choć niestety ciągle zamknięte w klockowatym metalcore, podobnie z BfmV ale u nich dodatkowo nie jestem w stanie zdzierzyc pierwistka emo. Na koniec mój numer jeden metalcore'wej sceny w postaci God Forbid - jedyny band z tego kręgu, który akceptuję oraz który naprawdę lubię... a za co? Za to, że jak na metalcore to jest bardzo metalowy i nie boi sie puszczać oka do klasycznego metalowego grania, gł. do thrashu (dlatego nazywam go "thrashcore'm").
bardzo ładnie ujęte
z tym, że ja jestem fanem mc i bardzo lubię to jak te kapele grają
nawet mi się podoba to emo w BFMV, ale Atreyu już np. nie trawię. Ponoć Unearth był dobrym hc, ale zszedł na mc, zresztą nie wiem jak możnaby to tak określić, skoro nie zmienili za bardzo stylu gry (chyba, że na żywo, bo na płytach nie widzę dużej różnicy). A LOG i Trivium to jedne z moich ulubionych kapel mc (Trivium jest u mnie no.1). Ale to mój gust
God Forbid też spoko 
MegaCzyrak napisał(a):Mientky: Bullet For My Valentine, Lamb Of God, Avenged Sevenfold, DevilDriver, Frontside. Niestety znam... MaFFej ma racje, Metalcore jest do do bani i tyle.
[...]
DD nie znam, ale Frontside to hc

BFMV - emo/screamo, LoG - mc, A7X - emo/mc
![[Obrazek: Filczek.gif]](http://imagegen.last.fm/ElliottSmith/oartists/Filczek.gif)
Chuck Norris przywalił Twojej Starej z Zidane'a.