07-22-2006, 04:42 PM
MaFFej napisał(a):Poprzedni post miał być moim ostatnim w tym topicu ale żeby zamknąć temat z mojej strony napiszę jeszcze tego:
1. Agresja: "na dzień" dobry witanie się z forumowiczami agresywnymi tekstami nie świadczy najlepiej. Fakt, faktem - punk ma prawo Ci się nie podobać i masz prawo o tym mówić ale można zrobić to jakoś delikatniej lub przynajmniej bardziej "po cywilizowanemu". I nie dziw się, że na agresje ludzie reagują agresja. Za sam tytuł topica powinieneś dostać warna- nie można było tego nazwać jakoś milej (?), np. "Punk - słabizna?"
. I tak jak mówi mienty: rozpisywanie się niewiadomo ile było niepotrzebne... "zaorać punk" by wystarczyło. Te całe dywigacje są niepotrzebne - chyba, że dałbyś na "luz" pisząc je.
2. Ban ;]: ban nie za "inne zdanie" ale za chamstwo. Tyle.
3. Punk/Hc: sam osobiście nie jestem fanem tych gatunków i słucham ich bardzo sporadycznie, ale pewien szacunek mam dla starych punkowych ekip czy nowojorskich hardcore'owców (choć ten cały moshing to idiotyzm a irokezy - chujowizna). Faktem jest to, że jest to oczywiście muzyka prosta jako-tako ale ona jest taka w zamiarze! Ja tam nie oczekuję od włączonego raz na rok Madballa czy MisFiTsów wyrafinowanych, technicznych dźwięków - oczekuje skocznej, nie wymagajacej muzyczki. Na tym polegają te numery.
PS. Ja choć niecierpię metalcore'a i hh, i choć dałem o tym znać na forum to jakoś nie chiało mi się ciskać "ścierwami", "kurwiami" itd. a tym bardziej zakładać nowego topicu! Opanuj sie! Poprostu: "zaorać metalcore" i tyle.
1. Owszem, mogłem założyć konto na forum miesiąc temu i pisac o dumie Maryni, ale po co? Chciałem napisać to co myślę na tym forum i napisałem. Widywałem bardziej niecywilizowane sposoby wyrażania swojego zdania. A po co miałem to pisać delikatniej? Napisałem to co myślę i już. A polemika i konwersacja jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
2. Jeszcze nie wiesz jaki potrafię być chamski...
3. Ja nie mam szacunku i nigdy nie miałem. Dla mnie ta muzyka to kit i mówię o tym. Samo słowo "zaorać" nie wystarczy. A o Metalcore to nie będę nic mówił :]
Szkoda, że nie będziesz nic już pisał w tym temacie, zaczynałp być ciekawie...

- nie można było tego nazwać jakoś milej (?), np. "Punk - słabizna?"
. I tak jak mówi mienty: rozpisywanie się niewiadomo ile było niepotrzebne... "zaorać punk" by wystarczyło. Te całe dywigacje są niepotrzebne - chyba, że dałbyś na "luz" pisząc je.
.