07-01-2006, 08:01 AM
Cytat:Prawdę mówiąc, nie tyle śmieszne jest zestawienie zespołów w w/w rankingu, ale to, iż rankingi takie w ogóle powstają. Jak widać z dyskusji, która się wywiązała, nie da się ustalić rankingu "obiektywnego", a powstały dla kogoś zawsze będzie śmieszny. Toteż, w całej rozciągłości zgadzam się z Frankiem, a swoim (czyt. subiektywnym) zestawieniem uracze Was jak się namyślę.Bez przesady, ja np. powyższą dyskusję traktuje w formie "zabawy" (nie na darmo, na końcu swych wypowiedzi wstawiam emoty), bo przecież wiadomo, że "obiektywna ocena muzyki" możliwa nie jest. Każdy ranking jest czysto subiektywny i także z Frankiem się zgadzam, ale czasami tak luźno podyskutować sobie przecie można, prawda?
Cytat:czy wg Was rock umarl w latach osiemdziesiatych, skoro ograniczacie sie niemal tylko do zespolow grajacych klasyczna jego odmiane?Nie, nie umarł, tylko wtedy powstały moje ulubione zespoły - proste, prawda? Jestem prawi e pewien, iż rok (a może nawet pół) temu wymieniłbyś King Crimson i innych progresywnych grajków na pierwszych miejscach. Gusta się zmieniają, a ja na razie jestem w tym miejscu, którym jestem i mi się to bardzo podoba. Może wkrótce zacznie do mnie trafiać muzyka Twych obecnie ulubionych kapel.
Cytat:dziwne, że nikt nie umieścił na swej liście Jethro TullPopatrz na mój "ranking"