06-22-2006, 10:15 AM
R_amze_S napisał(a):Jesli chodzi o Cycki,to mam duzy sentyment do debiutanckiej plyty zespolu,gdzie znalazły sie takie "hiciory " jak "ZCHN zbliza się" "Miła", "Kujawiak" czy tez "Ajron men".Kawałki wymienione przez Ciebie znane są mi z Jarocińskiego koncertu. Debiutanckiej płyty niestety nie słyszałem, ale w wersji live te kawałki wyszły zajebiście
R_amze_S napisał(a):Nie sposób ukryć,ze teksty Kukiza to uważna obserwacja naszej rzeczywistosci dokonywana w sposób humorystryczno- ironiczny a często autoironiczny.Wstawki folkowe mi sie bardzo podobają,są takie...autentyczne. Wszelakie parodie - bardzo udane."Nie gniewaj się Janek" zajebiście mu wyszło. Natomiast nie jestem przekonany do "Piesni Ojczyźnianych", tu jakoś wszytko ociera się o kicz trochę, poprostu nie do końca trafił w moje poczucie humoru
. Teksty w większości mu dobrze wyszły, kilka z nich to poprostu miazga
.R_amze_S napisał(a):Sam Kukiz mnie czasami wkurwia,zwłaszcza jego chwiejność,jesli chodzi o poglądy.Raz deklaruje sie jako lewicowiec i dopierdala klerowi w "ZCHN",potem zas jako zagorzały prawicowiec ,wręcz katol.O ile się nie mylę to w ostatnich wyborach popieral PO i Tuska, nawet na oficjalnej stronie PO bylo to napisane
A kojarzycie Kukiza jeszcze z czasów Aya RL?
..bo z płyty z Panem Borysewiczem to podejrzewam że tak