06-02-2006, 02:43 PM
Ostatnio czytam Prachetta "blask fantastyczny".Niektóre powiedzonka i fragmenty tej ksiązki zdązyly mi się juz wwiercic w mózg
np "filozoficzna" i b.dramatyczna
rozmowa rincewinda z drzewem,brzemienna w skutki natury religijnej..
Poza tym także zaczynam czytac"Ani słowa prawdy" Jacka Piekary(jego cykl o mordimerze madderdinie spodobał mi się niesamowicie,ale innych jego dziel nie znam).
A i jescze "Monte cassino" Mathew parkera,czyli opowieśc o najkrawszej bitwie II WŚ.
A zeby poprawic sobie humor,czytaalem ksiązke o aikido,lejac ze smiechu,zwlaszcza gdy patrzylem na opisane w niej niesamowite metody obrony przed nawet kilkoma przeciwnikami(niewazne jakiej byliby postury i jak uzbrojeni.Trzeba byc naprawde kretynem zeby to brac na powaznie,ale zawsze znajdzie sie jakis fan seagala ktore wierzy w takei bajery typu"masa i wzrost sie nie licza","przed nozem mozna sie obronic" itd.MUAHAHA).
np "filozoficzna" i b.dramatyczna
rozmowa rincewinda z drzewem,brzemienna w skutki natury religijnej..Poza tym także zaczynam czytac"Ani słowa prawdy" Jacka Piekary(jego cykl o mordimerze madderdinie spodobał mi się niesamowicie,ale innych jego dziel nie znam).
A i jescze "Monte cassino" Mathew parkera,czyli opowieśc o najkrawszej bitwie II WŚ.
A zeby poprawic sobie humor,czytaalem ksiązke o aikido,lejac ze smiechu,zwlaszcza gdy patrzylem na opisane w niej niesamowite metody obrony przed nawet kilkoma przeciwnikami(niewazne jakiej byliby postury i jak uzbrojeni.Trzeba byc naprawde kretynem zeby to brac na powaznie,ale zawsze znajdzie sie jakis fan seagala ktore wierzy w takei bajery typu"masa i wzrost sie nie licza","przed nozem mozna sie obronic" itd.MUAHAHA).
"Teamwork is essential.It gives them someone else to shoot at."
"Patriots always talk about dying fot their country,but never about killng for their country"
"Patriots always talk about dying fot their country,but never about killng for their country"