05-17-2006, 06:06 PM
Nareszcie dorwałam "Noise"! Właśnie słucham tej płyty trzeci raz i jestem pod dużym wrażeniem. Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że Archive nagra coś lepszego od "You All Look The Same To Me", ale zostałam bardzo mile zaskoczona. Powiem więcej: "Noise" jest płytą dojrzalszą, ciekawszą i bardziej spójną od swojej poprzedniczki. Co prawda, nie posiada utworu na miarę "Again", jednak jako całość wypada lepiej niż "YALTSTM". Na "Noise" nie ma żadnych zbędnych dźwięków, wszystko idealnie współgra, także wokalista lepiej sobie radzi. Kompozycje są jeszcze ciekawsze niż na poprzednim wydawnictwie oraz lepiej nagrane. Póki co nie jestem w stanie wyróżnić żadnego z utworów, chyba wszystkie stoją na takim samym, wysokim poziomie. Wbrew tytułowi płyty nie mamy tutaj do czynienia z hałasem, lecz z ciekawą i bardzo wciągającą muzyką. Słychać, że Archive stopniowo, ale ciągle się rozwija, ich muzyka nieustannie ewoluuje. Może nie są to jakieś znaczące zmiany, które zrewolucjonizują rynek muzyczny, ale może to i lepiej... Na "Noise" słychać stary, dobry Archive, ale w trochę innej odsłonie. Mnie taka forma jak najbardziej odpowiada. BTW: Ciekawa jestem, co muzycy zaprezentują na "Lights".
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters