05-09-2006, 07:38 AM
Acrid napisał(a):No śmiech na sali, ale u mnie nie potrafili rozwinąć żadnego z trzech skrótów. Nie wiem, może na tej sali znaleźli się przypadkiem? ; )KelThuz napisał(a):dlaczego w ankiecie nie ma UPR - jedynej PRAWICOWEJ PARTII POLSKIEJ?
UPR pojawil sie na wczorajszej maturze z WOSu, 3/4 sali nie potrafilo rozwinac skrotu
Cytat:Arkusze egzaminacyjne z błędem otrzymali w poniedziałek maturzyści, którzy zdawali pisemny egzamin z wiedzy o społeczeństwie.Daj pan spokój, straciłem na to kilka dobrych minut, bo za cholerę nie potrafiłem dojść do tego, o co może im chodzić.
W pytaniu o podanie pełnych nazw partii i ugrupowań politycznych oprócz AWS i UPR pojawiło się SDLP. Autorom testu chodziło o SdPL, czyli Socjaldemokrację Polską. Błąd wprowadził w zakłopotanie wielu maturzystów. Niektórzy podejrzewali, że może to być Socjaldemokratyczna Partia Pracy z Irlandii Północnej (w skrócie SDLP). Zmyliło ich jednak sąsiedztwo polskich ugrupowań: AWS i UPR.
Skoro już o UPRze mowa, tutaj może ktoś jest zorientowany... Doszła do skutku zapowiadana w Łodzi koalicja UPR z NOPem? Gdzieś w necie różne informacje znalazłem, ale w końcu nie wiem czy to się potwierdziło, czy nie. Prawda to w ogóle?