05-08-2006, 11:49 AM
Cytat:Masz w pewnym sensie rację ,ale nei jest nigdzie powiedziane ,ze osoba ,ktora jest liberałem jesli chodzi o obyczaje,wartości,tradycję itp. ,nie może być przeciwna interwencjonizmowi państwowemu.Kur_wa,toż przed powstaniem chrześcijaństwa ,będącego niby fundamentem prawicy,było więcej wolnego rynku niż teraz
Nie zapominajmy, ze konserwatyzm nie rowna sie liberalizm. Prawica to wiele nurtow, polaczonych ze soba jednak pewnymi cechami takimi jak wlasnie poszanowanie uwarunkowan tradycyjnych, ktore doskonale okresliles w dalszej czesci wypowiedzi. Wiara katolicka, uwolnorynkowienie to juz cechy indywidualne kazdej z opcji prawicowych. Jedna je ma, druga nie.
Cytat:Rodzice mi się załamali(nauczyciel) ja zresztą też Girtych nam wszystko już kompletnie rozwali w szkolnictwie
I jeszcze Lepper na ministra rolnictwa załamka
ja stąd wyjeżdżam
Kierujesz sie swoja opinia(malo prawdopodobne) czy spotkales sie z opinia obiegowa, ze Giertych to "idiota"? Mam juz dosc krazacych po forach internetowym niewyksztalconych berbeci bez szkoly, ktorzy rozdziawiaja japy i belkocza cos o dennym Giertychu i Lepperze, nie podajac przy tym zadnych wiazacych argumentow. Najpierw chujku napisz cos sensownego, a pozniej nie mam przeciwwskazan bys oczernial Giertycha i Leppera(rzeczywiscie, kultury mama go w domu nie nauczyla, ale Ty ujadajac tak dajesz dowod na to, ze niewiele od niego odbiegasz i stosujesz rowniez "techniki populistyczne"). Za to, ze dazenia i postulaty Giertycha zabarwione sa nuta narodowa naleza sie tylko brawa.
Live Like An Angel, Die Like A Devil