02-15-2006, 05:47 PM
The Stig napisał(a):tylko ze ja nie mowiełem o podatkach ZUS i róznego rodzaju ubezpieczniach.
przeciez to haracze jak kazde inne
Cytat: Ja mowiłem o przymusowych podatkach jakie ponosi kazdy polak kupujac mleko masło czy piwo czu otrzymuejac dochód.
przeciez lolku w cenie chleba zawiera sie wysokosc gigantycznej akcyzy na paliwo, narzutu zusowskiego haraczu na pensje, podatek dochodowy od zysku, oraz VAT. dlatego chleb kosztuje 1,35 zł a nie 50 gr. i ludzie gloduja.
Cytat: Nie płaccie ZUSu i ciekawe z czego bedziecie zyc bedac bez pracy albo na emeryturze.
z oszczednosci, lolku zbozowy. Odkladanie dwukrotnie nizszej stawki niz zusowska na wlasnym koncie oszczednosciowym w banku, przez dwukrotnie krotszy czas, owocuje dwukrotnie wyzsza emerytura. ktos chce jeszcze utrzymac bandytow przy wladzy?
Cytat: Poza tym gadanie o konkurencji róznych placówek jest z dupy.
z dupy to wysrano twoje szacowne ja
Cytat: obnizac podatki OK ale zniwelowanie WSZYSTKICH oznacza koniec polski !
polski to napewno i najwyzszy czas na to. Natomist Polska musi byc bogata bogactwem swych obywateli - czyli zero podatkow.
Cytat: i co Ty mi tu pierdolisz o 2500 wynagrodzeniu ? przykłądowo brutto masz ok 1300 zł a netto wychodzi ci okolo 900-1000 (nie chce mi sie dokładnie przeliczac) i jakie 50 % to ZUS ?
jako ekonomista, wiem co mowie. ty nie. skoncz gimnazjum bo mnie rozpierdalasz na calej linii.
Narzut zusowski na pensje wynosi srednio 50%, a wiec jesli dostajesz na reke 1000 zl (1190 brutto), to pracodawcę to kosztuje prawie 2400 zł, ponieważ musi odprowadzić do zusu twoja skladke zusowska, ktorej oczywiscie nigdy w zyciu nie ujrzysz jako swojej emerytury. Jest to w jezyku prostych ludzi kurewskie ZŁODZIEJSTWO.
Cytat: I Pozniej sie dziwic ze kaczor z kaczorem rujnuje polske jak ludzie mają takie mysli...
doskonale podsumowales swoj udzial w tym temacie.
Cytat:a ten budzet daje ci droge, lekarza, stróza prawa autobus, pociag itd.
drogi maja dziury, lekarze przyjmuja po pół roku, stróż prawa boi się dresiarzy, a spisuje studentów, pociągi się spóźniają i śmierdzą, autobusy są drogie w porównaniu do prywatnych busów. Zaorać budżet i państwowe inicjatywy gospodarcze!
Tylko prywatne usługi są w stanie zapewnić najwyższą jakość po najniższej cenie - to jest prawda ekonomiczna, nie dyskutuj.
Cytat: problem twki w jebanym złodziejstwie i nieracjonalnym zarzadzaniem budzetem (przykład jebane becikowe)
bo jesli cos jest panstwowe, to jest niczyje, wiec jest zle zarzadzane. Nie dociera? Przeciez to jasne jak slonce. I nie zmusisz urzedasa by sie lepiej zajmowal nieswoimi sprawami - taka jest natura ludzka.
Cytat: a nie w tym ze sa podatki róznego rodzaju. To ze sa za wysokie to kazdy wie. i jakie 80% ? a ty to chyba masz mozg leppera...
dochodowy srednio 25%, zus 50%, vat srednio 20% - to mi wychodzi już 95%, a doliczając akcyzę, wychodzimy na minus, zeby kurwy w urzedach mogly popijac kawke i wypisywac kolejne kary na "nieuczciwych przedsiebiorcow"