02-15-2006, 04:10 PM
tylko ze ja nie mowiełem o podatkach ZUS i róznego rodzaju ubezpieczniach. Ja mowiłem o przymusowych podatkach jakie ponosi kazdy polak kupujac mleko masło czy piwo czu otrzymuejac dochód. Nie płaccie ZUSu i ciekawe z czego bedziecie zyc bedac bez pracy albo na emeryturze. Poza tym gadanie o konkurencji róznych placówek jest z dupy. obnizac podatki OK ale zniwelowanie WSZYSTKICH oznacza koniec polski ! i co Ty mi tu pierdolisz o 2500 wynagrodzeniu ? przykłądowo brutto masz ok 1300 zł a netto wychodzi ci okolo 900-1000 (nie chce mi sie dokładnie przeliczac) i jakie 50 % to ZUS ? cos ty sie z giertychem na mozgi zamienił ? czy juz niewiesz co pierdolisz ? I Pozniej sie dziwic ze kaczor z kaczorem rujnuje polske jak ludzie mają takie mysli... 
a ten budzet daje ci droge, lekarza, stróza prawa autobus, pociag itd. problem twki w jebanym złodziejstwie i nieracjonalnym zarzadzaniem budzetem (przykład jebane becikowe) a nie w tym ze sa podatki róznego rodzaju. To ze sa za wysokie to kazdy wie. i jakie 80% ? a ty to chyba masz mozg leppera...

ReTuRn napisał(a):Cytat:założmy ze przy wynagrodzeniu 1000 zł netto przecietny polak odda z tego 200 zł do budzetu
To mnie najbardziej zabiło, jako że z pensji przeciętny Polakoddaje ok. 80% do budżetu...
a ten budzet daje ci droge, lekarza, stróza prawa autobus, pociag itd. problem twki w jebanym złodziejstwie i nieracjonalnym zarzadzaniem budzetem (przykład jebane becikowe) a nie w tym ze sa podatki róznego rodzaju. To ze sa za wysokie to kazdy wie. i jakie 80% ? a ty to chyba masz mozg leppera...