02-14-2006, 06:54 AM
SuicideKaiten napisał(a):The Stig napisał(a):Bo ja nie mam zamiaru za jakis czas chodzic w chinskich koszulkach
Mała lekcja ekonomii - pewnie i tak chodzisz, nawet o tym nie wiedząc. Myślisz, że te wszystkie Adidasy i Nike to produkowane są w Ameryce? Nie - materiał jest dostarczany do Chin, gdzie znajduje się tania siła robocza i dobre zakłady produkcyjne, tak więc cała ta odzież idzie właśnie stamtąd.
moze i chodze w chinszczyznie, ale glany mam polskie
i za jakis czas moge zaczac chodzic w chinskich, a wolałbym tego uniknąć 
Dobre zakłady produkcyjne swiadcza o dobrej jakosci towaru a wiec i o wysokiej cenie a wiec temu nia mam nic przeciwko. Tylko panowie: GDZIE JEST POLSKA PRODUKCJA ?!? wydaje mi sie ze wszystko trza robic by Ci amerykanie ten materiał przysłali np do polski a nie do czajny. Trzba zacząc od tego ze Polska i polski rzad poraz kolejny marnuje pieniądze. Zamiast tego becikowego to te pieniądze mozna było przeznaczyc na przerózne mądre cele takie jak np. długoterminowe kredyty dla nowopowstających przedsiębiorstw, zeby mały łatwy start. Albo (nie wiem czy starczy
) lepiej kazdemu biednemu polakowi tj emeryta, rencista, robotnik który zarabia >1000 dac mu stówke miesiecznie wiecej. Takich racjonalnych pomysłów mozna mnozyc i mnozyc.