02-08-2006, 07:32 PM
Kamael napisał(a):Pain Of Salvation nie znam
grzeszysz
... według mnie to jeden z najgenialnieszych zespołów jakie kiedykolwiek powstały. Daniel Gildenlow to geniusz: wspaniały wokal, najlepsze koncepty i niepowtarzalny klimat każdego albumu. Pod tą nazwą nie znajdziesz płyty słabej ani przeciętnej, wszystkie wybitne...mal napisał(a):A co sądzicie o projekcie muzyków z Dream - Liquid Tension Experiment 1 i 2? Jak dla mnie ogólny przerost formy, choć przyjemnie się tego słucha gdześ w tle + kilka świetnych kawałków i kolosalne zróżnicowanie - im dalej wlazł tym lepiej, hihi.
LTE to czysta forma pozbawiona treści, i to w nim jest najpiękniejsze. Pierwszy album zdecydowanie lepszy, panowie nagrali go jeśli się nie myle w 5dni i to słychać jest nieprzemyślany, pokręcony, miazga!... A drugi... no cóż za dużo mu czasu poświęcili
A skoro to temat o DT to kilka słówek o nich:
Dream Theater to genialny zespół - wybitni istrumentaliści. Lecz na ich płytach często galopady instrumentale biorą górę nad klimatem, który panowie bez wątpienia umieją zbudować (udowodnili to nie raz: np. Learning To Live, Space Dye Vest...)
Moje ulubione płyty to: "Scenes From A Memory", "Images And Words" i "Awake".
A to co DT wyprawia na koncertach to już mistrzostwo świata!

![[Obrazek: 6783.gif]](http://img.userbars.pl/34/6783.gif)