09-05-2004, 06:51 PM
Arion napisał(a):Zdecydowanie gorsza? A w czym, jeśli mogłabyś wyjaśnić?Nie zarzucam im tego ze ta płyta to jeden wielki kicz ze słuchac sie nie da i nie mowie ze maja grac tak jak wczesniej. Tylko pisze ze akurat ich najnowsze dokonania nie trafiaja tak do mnie jak wczesniejsze.Jak widac Tobie płyta sie odoba bo na moja odpowiedz ze jest zdecydowanie gorsza zapytałas w czym. A wiec jak dla mnie jest gorsza i w brzmieniu i w wyonaniu. Ale to juz tylko moje osobiste zdanie
Według mnie jest po prostu inna od poprzednich, co fanów Nightwisha dziwić nie powinno, bo wszystkie ich płyty różnią się od siebie dość znacząco... I chwała Nightwishowi za to, nie zniosłabym, gdyby na każdej płycie grali tak samo i podejrzewam, że sami artyści również - każdy pragnie się rozwijać, a nie można tego dokonać stojąc w miejscu. Oczywiście wiąże się z tym ryzyko, że części fanów nowe wydanie nie przypadnie do gustu, innym natomiast bardzo się spodoba, ale akurat w przypadku Nightwisha rzeczy mają się o tyle dobrze, że mimo tego iż każda płyta jest zupełnie inna, nie brak w niej tej esencji, która stanowi twórczość tejże grupy - jakkolwiek by się nie zmienili, zawsze grają dla mnie jak NightwishA poza tym dzięki tym zmianom, rozwojowi, unikają zanudzania fanów i tak przykładowo czekając na przesłuchanie nowej płytki mogę być niemal pewna, że mnie czymś zadziwią, że pokażą coś nowego... I właśnie to wywołuje ten niecierpliwy dreszczyk
gusta i gusciki