01-21-2006, 12:20 AM
Cytat:Z Ramzesem widzę że jednak doszliśmy do wzglednego konsencusu, pomijając parę mniej lub bardziej istotnych szczegółówZ całą pewnoscią.Nie wycofuję się z niczego,co napisalem wcześniej,także jesli chodzi o Ciebie,buubi ,jako mojego adwersarza w tej dyskusji.
Ale...
Cytat:Nie do końca zgodze się natomiast co do Hiszpanii. Mam tam wielu znajomych, którzy mieszkają tam od wielu lat i znają sytuację dogłębnie. Po wprowadzeniu tam demokratycznych rządów po śmierci gen. Franco kraj przeżywał spore problemy i wiele ludzi klepalo biedę. Wprowadzenie do Unii po kilku latach ukazało się jako bardzo korzystne dla kraju. Warunki życia szczególnie na wsi ulegly sporej poprawie w ciągu zaledwie kilku (max 10-ciu) lat. Mam cicha nadzieję że stanie się to udzialem Polski.Ok,oby tak było.Choć jak to mowią nadzieją matką....
Cytat:Co do osób typu bezrobotni, emeryci czy renciści mający dochód typu 500zł to sa to po prostu niestety ofiary tego co nam przygotował długofalowo własnie poprzedni systemI tu sie nie zgodzę-ten "nowy"system trwa już na tyle długo,że sprawa powinna być dawno załatwiona.Nie można wszystkiego w nieskonczonośc zwalać na "komunę" która padła wieki temu.Prawda jest taka ze ten "nowy" ustrój radzi sobie często jeszcze gorzej w wielu kwestiach niz ustrój komunistyczny.
A już na koniec- buubi,uwierz mi ,ze tak jak teraz pozornie staram sie "bronić" komuny,tak we wszelkich dyskusjach z prawdziwymi zwolennikami starego systemu ,staram się bronić tego co mamy teraz-ot,dla zachowania równowagi ,gdyż naprawde nie chciałbym powrotu PRL-u.
To tyle.