01-05-2006, 01:52 PM
franek napisał(a):Jak dotychczas z tej płyty Sufjana słyszałem trzy utwory i były niezłe... Gdziekolwiek nie wejdę, jakiegokolwiek serwisu nie przejrzę widzę ludzi podniecających sie tą płytą. Coś w tym jednak musi być, dlatego rozglądam się za całością. Najwyżej się zawiodę i rzeczywiście uznam ją za przereklamowaną ; ). Coldplaya też dla zasady muszę zdobyć i przesłuchać, bo dwie poprzednie ich płyty uwielbiam, co nie zmienia faktu, że mało kto uznał ją dobrą.Cytat:W każdym razie, zapewne wysoko byłby również Sufjan Stevens i "Illinois", ale na liście się nie znalazł, ponieważ nie znam jeszcze całej płyty. Muszę też zaznaczyć, że ciągle nie słyszałem "X&Y" Coldplay'a.Nie rozumiem tworczosci Sufjana, nie przepadam za wiekszoscia alternatywy. Moim zdaniem "Ilinois" to bardzo przereklamowany album, ktory pojawia sie praktycznie wszedzie na pierwszych miejscach. A Coldplaya to moim zdaniem nie masz co żałować, tytułowy utwór daje rady, ale zdecydowana większość nie.
Cytat:Najbardziej ciekawe zestawienia podsumowujace moim zdaniem są na http://rockmagazyn.com, a juz najlepsze autorstwa niejakiego Stalkera. Podobalo mi sie znacznie bardziej niz to, co zaproponowal Pitchfork, Allmusic i inne zagraniczne serwisy. Ciekawy jestem, co pokaze porcys. Co jak co, ale zestawienia to maja ciekawe i potrafia zaskoczyc czyms oryginalnym (vide plyta roku 2005, za cholere bym sie nie domyslil.)Oczywiście podsumowanie z Rock Magazynu przeglądałem (na bieżąco odwiedzam forum PT, tak więc siłą rzeczy i na to podsumowanie trafiłem ; )). Prawda jest taka, że wielu albumów z tego zestawienia nie znam i tymbardziej przeraziło mnie bodaj 18 miejsce dla Hooda. Zapewne gdybym miał okazję w zeszłym roku przesłuchać jeszcze kilka płyt z tego, czy np. rankingu Screenagers, to bardzo możliwe, że mój wyglądałby inaczej, a tak musiałem się ograniczyć ; ). W każdym razie na pewno będę sięgał po rekomendowane m.in. przez Stalkera płyty.