01-03-2006, 08:35 PM
Krzychun, a co bylo przed 1995 ?
Chyba jakis solidny andergrałnd, bo pierwszy polski 'legal' hiphopowy (pierwszy album Liroya) ukazal sie w 96. Kaliber 1-sza plyte rowniez wydal tego roku, Wzgorze YaPa3 chyba jeszcze pozniej.
A za pierwsza tworczoscia Kalibra (Ksiega Tajemnicza i 63 minuty) nie przepadam, o wiele bardziej podoba mi sie 03:44 z jednym z najlepszych utworow polskiego hip-hopu Konfrontacje. I szczerze mowiac Magik nie jest dla mnie postacia kultowa - tworzyl owszem, bardzo oryginalna muzyke jak na Polske, ale szanuje go nie za plyty Kalibra tylko za Kinematografie Paktofoniki
Chyba jakis solidny andergrałnd, bo pierwszy polski 'legal' hiphopowy (pierwszy album Liroya) ukazal sie w 96. Kaliber 1-sza plyte rowniez wydal tego roku, Wzgorze YaPa3 chyba jeszcze pozniej. A za pierwsza tworczoscia Kalibra (Ksiega Tajemnicza i 63 minuty) nie przepadam, o wiele bardziej podoba mi sie 03:44 z jednym z najlepszych utworow polskiego hip-hopu Konfrontacje. I szczerze mowiac Magik nie jest dla mnie postacia kultowa - tworzyl owszem, bardzo oryginalna muzyke jak na Polske, ale szanuje go nie za plyty Kalibra tylko za Kinematografie Paktofoniki