10-30-2005, 10:02 PM
buubi napisał(a):Moje najlepsze koncerty:Ladny zestawik...na kilku z tych koncertów tez mialem okazję być(AC/DC czy Slayer w Zabrzu,tyle ze wowczas za support robił Machine Head,wiec to był inny koncert)
Slayer/Testament - Zabrze - poczatek lat 90-tych (pamiątka: strzęp koszulki Chucka
AC/DC / Metallica Monsters Of Rock - mam na pamiątke dolaróweczkę z Angusem Youngiem
Sepultura/Sacred Reich - Jastrzębie
Slayer - 2005 (pamiątka - piórko Kerry Kinga
Coroner - Metalmania
U2 - ten starszy (ostatnio nie byłem)
Fish (ten z Marillion nie raper) - Rzeszów Akademia
Myslovitz - kto nie widział ten nie uwierzy że ci kolesie na koncertach naprawdę dają psychodelicznego czadu
i wiele wiele pomniejszych
A co do Myslovitz mialem wątpliwy zaszczyt oglądania ich na zywo i powiem krótko:NIGDY WIĘCEJ!Jaki tam psychodeliczny czad...nudaaa i tyle.
Z takich koncertów ktore z dawnych czasów zapadły mi w pamięć,to wspomniałbym koncert Helloween ,Running Wild i Overkill na Metalmanii... to bylo coś czego nie sposób zapomnieć.Także występ Protectora ,juz na zupelnie innej Metalmanii,zespoł ktory normalnie gral sobie w malych salach dla góra 1000 osób ,w spodku dla kilku tysięcy ludzi wzniósł się na wyzyny.
A co do rampy...faktycznie WPKiW strzelił sobie gola samobójczego wykańczając ten lokal,bo co jak co,ale mimo wszystko jakos tam lokal ten na siebie zarabiał,choćby właśnie przez organizację koncertów.Nie sądze zeby ewentualny nowy własciciel mógł sciągnąc do lokalu 150 - 200 osób(bo na niektórych koncertach i tyle ludzi tam było) a co za tym idzie moze i niewielkie ,ale jednak zyski z lokalu,cięzko bedzie nowemu włascicielowi przebić.O ile w ogóle ktokolwiek go wykupił lub wykupi.