10-26-2005, 12:30 PM
"Polecam" [jezeli tak to mozna nazwac] Sky Way SH-5. GItara tania, zadna rewelacja, ale na poczatek wystarcza [ma calkiem niezly humbucker, niezle brzmi. ZNajdziesz ja na TEJ aurkcji, ale mozna poszukac dalej, sa tez cale czarne modele [fajnie sie prezentuja]. Tylko nie licz, ze zagrasz na niej cos rewolucyjnego, to taki prosty model dla amatorow [nie polecam tylko SH-8 i jej odmian - straszne brzmienie, a i humbuckery IMO dziwaczne, bo niby do cieplego grania, a daja dzwiek prawie "garazowy"]
No, ew. jakis Cort albo Ibanez, ale to jzu troche wiekszy wydatek - za to dluzej na nim pograsz [polecam Ibanezy]
CO do wzmacniacza, to Laney HardCore Max [HCM]10 i HCM 15 sa ciekawe i w miare tanie - odpowiednio 225 i 295 zl, tylko tez nie licz na nic rewolucyjnego, dobre, male wzmacniacze. Ew. jakies mini Marshalle [1W Marshall kosztuje 135zl, ale za jakosc nie odpowiadam]
DO tego kabelek - polecam Proele [ja za mojego Proela DieHard 5M dalej kolo 70zl, ale to w Riffie, wiec powinien byc tanszy. No, chyba, ze chcesz kable Monster, bo firma wlasnie wchodzi na POlski rynek - ma opinie najelszpych kabli na swiecie, ale cena moze byc dosc "ciekawa"
Wogule, zobacz TEN SKLEP
Uff, ale zem sie rozpisal
No, ew. jakis Cort albo Ibanez, ale to jzu troche wiekszy wydatek - za to dluzej na nim pograsz [polecam Ibanezy]
CO do wzmacniacza, to Laney HardCore Max [HCM]10 i HCM 15 sa ciekawe i w miare tanie - odpowiednio 225 i 295 zl, tylko tez nie licz na nic rewolucyjnego, dobre, male wzmacniacze. Ew. jakies mini Marshalle [1W Marshall kosztuje 135zl, ale za jakosc nie odpowiadam]
DO tego kabelek - polecam Proele [ja za mojego Proela DieHard 5M dalej kolo 70zl, ale to w Riffie, wiec powinien byc tanszy. No, chyba, ze chcesz kable Monster, bo firma wlasnie wchodzi na POlski rynek - ma opinie najelszpych kabli na swiecie, ale cena moze byc dosc "ciekawa"

Wogule, zobacz TEN SKLEP
Uff, ale zem sie rozpisal

![[Obrazek: beow00lf.png]](http://miniprofile.xfire.com/bg/sf/type/0/beow00lf.png)