10-07-2005, 08:37 PM
Cytat:w zasadzie spierdalaj, rewolucja francuska była zrywem lewactwa przeciwko Ładowi Naturalnemu, i powinna zostać zaorana. Nadal żyjemy w trupim świetle jej ognia.
NIECH ŻYJE KONTRREWOLUCJA!!!
To, że mógłbyś być chłopcze moim ojcem nie zmienia faktu, że jeśli chodzi o pewne zasdnicze kwestie to najprościej w świecie pierdolisz. Coś ci dzowni ale zabardzo nie wiesz w którym kościele, rewolucja zwrotem przeciw Ładowi Naturalnemu???? Toż właśnie ona pod wpływem myśli filozofów oświeceniowych dąży do zaprowadzenia go, jakoż najtrafniejszego w opinii jej twórców odpowiednika zoranym prawami ziemskimi społeczeństwie. Pojebały ci się pojęcia koleś. Tak dla twej informacjii to dzieło Gaxotte'a jest fundamentalnym z zakresu prac ustosunkowanych do rewolucji dalece krytycznie, by nie powiedzieć, że wprostm ją atakującym (szok no nie? okazało się, że jednak nie wszyscy francuzi to lewacy). Więc spierdalaj i łaskawie nie wyzywaj mnie od lewactwa bo daleko mi do bronienia go.
Zachwalasz w swych wypierdach postulaty ekonomii wolnorynkowej, ale to właśnie ci "lewacy", twórcy rewolucji francuskiej jako pierwsi podjęli zakończone żałosnym skutkiem próby wdrożenia tychże, częstokroć oderwanych od realiów słów w czyny. To w końcu jak jest? jesteś lewak czy kto? bo głosisz poglądy zbieżne z z poglądami tychże, czego najepszym dowodem poniższy cytat:
kelthuz napisał(a):tylko na wolnym rynku rodzi się prawdziwa solidarność i więź między ludźmi, gdyż państwo nie wtrynia się w naturalne procesy społeczne.
Toż to słowa niczym żywcem wyrwane z mowy "lewackiego" ideologa rewolucji francuskiej, z najwcześniejszego jej stadium, by nie wspomnieć jeszcze, że pierdolisz w nim na temat Ładu Naturalnego do jakiego dążą w swych działaniach rewolucyjni "lewacy". Zatem w myśl powyższego niezbicie udowadniasz, że do znajdującego się tak głęboko w twej pogardzi lewactwa wcale ci nie jest tak daleko, że już nie wspomnę o jaki system światopoglądowy zachaczasz bredząc o solidarności międzyludzkiej.
Jeśli śmiesz twierdzić, że rewolucji dokonała prawica toś skończony głupiec, rewolucji doknali arystokraci jeszcze przed 14 lipca to, że ulegała ona w dalszej mierze radykalizacji to inna sprawa. Ale chyba mi kurwa nie powiesz, że w czerwcu 1789 r. wszyscy we francji to byli k-urwa lewacy ????? Do rewolucji dążyło niemalże całe społeczeństwo !!!
Jeszcze raz powtórzę, do książek chłopcze i daruj sobie te żałosne uogulnienia.
Porónujesz sytuację z USA z całkowicie odmienymi realiami... wpływają one zasadnie na kształtowanie się wzelkich zależności w zakresie zagadnień gospodarczo-ekonomicznych. Tam wszystko było tworzone niemalże na srowym korzeniu, więc nie porównuj sytuacji w stanach wieku XIX z jakąkolwiek inną, w tym naszego kraju... Dzieła autorów których wymieniłeś mają charakter jak najbardziej teoretyczny, ten zaś nie zawsze ma pokrycie w rzeczywistości...
P.S. Nie jestem ku-rwa lewakiem