09-15-2005, 10:02 PM
Valhalla napisał(a):Ok powiedz mi jedno, czy tylko z tego maja byc utrzymywane, czy z czegos jeszcze?
zasadniczo tylko z tego. oczywiscie np. ja osobiscie bym zostawil akcyze na papierosy, a nawet ją podniósł, hehe, ale uczciwie to wpływy z tego typu tytułów powinny iść na likwidację skutków nałogu, dlatego jednak wojsko, policja i sądy będą finansowane z podatku pogłównego - 100 zł od głowy, 20 mln głów - 2 mld zł do rozdysponowania. Armia mała, zawodowa, wspomagana przez ochotników (pamiętajmy że broń będzie legalna). Policja zajmująca się tylko prawdziwymi przestępstwami kryminalnymi, a nie ściganiem tzw. przemytników itp. przedsiębiorców, będzie tańsza. Sądy zajmujące się tylko sprawami kryminalnymi - będą tańsze. Sprawami cywilnymi zajmować się powinny prywatne sądy arbitrażowe.
Cytat:Ok w takim razie,mi tylko obiła się o uszy informacja o darmowym koncercie,o zadnym Orange nie slyszalem...
Idea jest częścią PTK Centertel, a ten częścią TP SA, którego współwłaścicielem jest France Telecom. Polscy klienci monopolisty TP SA jak i posiadacze Idei płacą na emerytury Francuzów (bo we France Telecom udziały ma rząd Francji który finansuje w ten sposób fundusz emerytalny u siebie). Tak więc ten koncert taki darmowy to kurva nie jest! Każdy polski obywatel, zmuszony monopolem TP SA do korzystania z usług tej bandyckiej szajki dopłacił do tego koncertu.