09-09-2005, 03:42 PM
Cytat:Strachy Na Lachy - materiał na płytę już gotowy
1 sierpnia 2005 roku, w godzinach wieczornych, Strachy Na Lachy skończyły pracę w Studiu Q nad swoim drugim albumem "Piła Tango". Płytą - naszym zdaniem piękną i przystojnąâ informują strachy na Lachy. Pracowaliśmy nad nią w Żeleźnicy bite dwa miesiące. Przejechaliśmy do niej i z nią - razem - blisko 10 tysięcy kilometrów. To bardzo samochodowa płyta: raz, że fajnie jej się słucha w aucie, dwa, że większość kawałków na nią, wymyśliłem jeżdżąc samochodem...
Użyliśmy przy jej nagraniu ponad pięćdziesięciu różnych instrumentów, jeden z nich - cymbały - Maniek zbudował specjalnie na tę sesję, wykorzystaliśmy różne dźwięki, które "rosną" w lesie, na polu i w naszym najbliższym sąsiedztwie.
Naszej pracy nad "PT" towarzyszyły kamera i aparat fotograficzny. Na stronie internetowej zespołu Strachy prezentują track-listę utworów, które znajdą się na nowej płycie. Utwory zostały zwizualizowane fotografiami z sesji przez Lo. W kolejnych dniach Strachy udostępnią na stronce wszystkie foty Lo z tej sesji, sukcesywnie będą wam też podrzucać filmiki dokumentujące sesję "PT".
Więcej info na strachynalachy.art.pl
Mam nadzieję, że płytka będzie ciekawa.

â informują strachy na Lachy. Pracowaliśmy nad nią w Żeleźnicy bite dwa miesiące. Przejechaliśmy do niej i z nią - razem - blisko 10 tysięcy kilometrów. To bardzo samochodowa płyta: raz, że fajnie jej się słucha w aucie, dwa, że większość kawałków na nią, wymyśliłem jeżdżąc samochodem...