08-30-2005, 12:39 AM
warsadal napisał(a):Pewnie byś chciał, aby państwo dało ci darmową opiekę zdrowotną, dało rente twojej starej, ale płacić podatków nie łaska? Może mennica powinna zwiękrzyć działalność, co?
lol, ale ty jestes glupi buc
juz na samym poczatku nawolywalem do zaorania wszystkiego co jest "darmowe" a wiec oplacane przez panstwo nieefektywnie z naszych podatkow, i ktorego zawsze brakuje, w tym opieki zdrowotnej, emerytur (ZUS_TO_KURWA, przekaz dalej), sprawiedliwosci, bezpieczenstwa itd.
Wszystko musi miec wlasciciela i miec cene rynkowa, inaczej mamy sredniowiecze i nieludzki system wyzysku.
Aha, mennice tez tylko prywatne! Panstwowy monopol na podaz pieniadza sluzy wylacznie napedzaniu inflacji i dyktatowi koncesjonowanych przez panstwo bankow
Cytat:A co zrobiłbyś skurwielowi, który sprzedał here Twojemu młodszemu bratu/synkowi/córce? Powiedział: 'spoko sprzedawaj, masz do tego prawo?'
zabronilbym dzieciom zazywania heroiny. Wladza rodzicielska to podstawa w wolnosciowym spoleczenstwie. poza tym, trudno byloby byc handlarzem heroiny, jesli bylby to produkt nieakceptowany spolecznie... prawo linczu oczywiscie w wolnosciowym spoleczenstwie by istnialo

.
Cytat: BTW: przynajmniej nie jestem oszołomem
za to wspakinteligentem jak najbardziej.
Cytat:Jeśli: oświeceniowy liberalizm, to ten, który reprezentujesz, to rzeczywiście nie rozumiem.
oświeceniowy liberalizm zawiera się w maksymie Woltera: "Mogę się nie zgadzać z tym co mówisz, ale będę zaciekle bronił Twojego prawa do mówienia tego" (cytat z pamięci)
Cytat:Dla mnie usunięcie ciąży jest równoznaczne z morderstwem, na które nikt nie ma przyzwolenia.
ok, ale nic ci do tego, co kobieta robi ze swoim dzieckiem. SWOIM. nie twoim. w dupie mamy twoje dzieci.
Cytat:Och, wybacz.. Może nie wyraziłem się precyzjnie. Powiedzmy, że ktoś przełączył swój telefon, na Twój rachunek i dzwoni za twoją kasę.
złamał moje prawo własności
Cytat: Był sprytniejszy, silniejszy, co wtedy zrobisz? Zabijesz go? Czy zadzwonisz po jakiś państwowy organ przestrzegania sprawieliwości?
założę sprawę u prywatnego sędziego. czy zezwoli mi na zabicie gościa, czy zleci to firmie detektywistycznej lub ochroniarskiej, zależy od niego. oczywiście najbardziej rynkowo efektywne byłoby zmuszenie przestępcy do wypłacenia mi sowitego odszkodowania pod groźbą banicji. proste. skuteczne. sprawiedliwe.
Cytat: Och cudownie, to takie proste! Napisać coś takiego to żadna sztuka, wprowadź te załozenia w zycie (jako przedsiebiorca), wtedy pogadamy.
jako przedsiębiorca mam się starać o wypracowanie zysku, minimalizację kosztów, satysfakcjonowanie klientów. a nie okradanie ich. coś jeszcze?
panstwo ma zapewniać idealne, a wiec rowne i sprawiedliwe warunki dzialania przedsiebiorcow - ochrone prawa wlasnosci i nietykalnosci, wolnosci gospodarczej. nic wiecej. nie ma tu zadnej innej filozofii. cos ci sie popierdolilo.
Cytat:To było celowe. Uzasadnij, że jestem lewakiem.
1. jestes za podatkiem dochodowym
2. jestes za ingerencja panstwa w zycie prywatne obywateli
3. jestes za ograniczeniem wolnosci slowa
4. jestes za istnieniem oplacanych z kradziezy (zwanej podatkami) nieefektywnych zlodziejskich instytucji panstwowych
5. jestes za reglamentowana kontrolowana gospodarka
ergo:
JESTEŚ LEWAKIEM
ZAORAJ SIĘ!!!
Cytat: Obie tezy są równie bezsensowne.
twoja stara...