08-29-2005, 11:37 PM
warsadal napisał(a):Cytat:to chujnia, stary. podatek dochodowy to złodziejstwo i zbrodnia na ludziach pracy, wlasnie udowodniles ze jestes lewakiemUzasadnij.
lol, co tu uzasadniac? jakim prawem skurwiale panstwo zabiera mi polowe wypracowanego przeze MNIE zysku? gdybym ja na przyklad co miesiac przychodzil do ciebie i żądał oddania mi połowy twoich pieniędzy, to bym był zwyczajnym bandytą. Państwo jest globalnym bandytą. Jeśli nie zgadzasz się ze mną, to jesteś jego wspólnikiem i odpowiesz za to karnie.
Cytat:Nie udało Ci sie Kel. To moze zalegalizujmy morderstwa, bo, ich karalność, godzi to w wolność jednostki?
jesteś idiotą bez umiejętności czytania ze zrozumieniem
Morderstwo jest pogwałceniem prawa nietykalności osobistej człowieka. Widzisz różnicę?
Cytat:Wolność słowa nie jest przyzwoleniem na wszystko.
wszystko czyli co? nie stosuj w rozmowie ze mna lewackiego belkotu, bo zaraz zejde na temat twojej starej, ktora tez mi zezwala na "wszystko"
Bezwarunkowa Wolnosc Slowa to fundament prawdziwie wolnego spoleczenstwa. Jakiekolwiek jej ograniczenia to zezwolenie na tyranie, gdyz jesli panstwo kontroluje co moze a co nie moze byc powiedziane publicznie , natychmiast przeradza sie to w cenzure tresci nieprzychylnych dzialalnosci panstwa i establishmentu.
Nie rozumiesz na czym polega oswieceniowy liberalizm.
Cytat: Poza tym twoje wypowiedzi na forum mocna godza w wolność słowa forumowiczów
ja nie jestem moderatorem, spierdalaj
Cytat:Ja jestem wierzący, Ty nie. Stąd róznica.
to ze jestes "wierzacy" to twoja prywatna sprawa i nie mozesz narzucac np. MOJEJ zonie, ze nie moze usunac dziecka ze swojego brzucha, ktory nalezy do niej , a nie do ciebie. proste. jak ci sie nie podoba, to rzuc na nią klątwę, zapewne się przerazi.

A serio, to ja nigdy nie zezwoliłbym na aborcję mojego dziecka, ale nie mam prawa zabronić tego innemu czlowiekowi, ani lekarzowi ktory to czyni. To sprawa norm moralnych i przyzwolenia spolecznego. Jesli wiekszosci spoleczenstwa nie podoba sie zabijanie nienarodzonych, to niech zbojkotuje uslugi lekarza, ktory wykonuje aborcje. Prosta gra rynkowa. Koniec tematu.
Cytat:To zajebiście, zejdźmy do poziomu zwierząt..
mądre to było? jak nie umiesz argumentowac, to spierdalaj, proste.
Cytat:To może lepiej opodatkować naszych rodzimych producentów? A może zdjąć wszelkie opłaty i patrzeć jak zdycha gospodarka? Czekam na złoty środek z Twojej strony. Wciąż wytykasz mi błedy, ale jakos nie widzę gotowych rozwiazan.
nie moja wina ze jestes tępakiem bez pojęcia o gospodarce. bedziesz mial wlasna firme, to od razu poczujesz na sobie ciezar istnienia ograniczeń w handlu miedzynarodowym, jakie stawiaja panstwa.
Gotowe rozwiazania: zero podatkow i obciazen dla rodzimych przedsiebiorcow, oraz zero cel dla towarow importowanych/eksportowanych - dzieki temu rodzimi producenci musza tak dzialac na rynku, by nie przegrac w konkurencji np. z Chinami, a wiec przestawiac sie na inny profil produkcji/sprzedazy. Korzysta na tym oczywiscie konsument, czyli my wszyscy, narod sie bogaci.
Cytat:To tak jakbym miał zamiar sprzedawać terorystom broń nuklearną...i nikt nie miałby na to wpływu? Ma to sens?
argument non sequitur. jak to nikt nie mialby wplywu? prywatne agencje detektywistyczne i ochrony dzialalyby przeciwko naruszeniu nietykalnosci ich klientow, a wiec calych spoleczenstw. terrorysci nie mogliby swobodnie dzialac w spoleczenstwie liberarianskim, gdzie "policja" (prywatne agencje ochrony) bylaby nieskonczenie bardziej skuteczna niz w obecnych panstwach policyjnych z monopolem panstwowej psiarni. Poza tym terrorysci nie mieliby motywow dzialania terrorystycznego w spoleczenstwie libertarianskim, ktore nikomu nie zagraza, a ktore zaciekle broni sie przed kazda proba narzucenia tyranii.
Cytat:Realne zagrożenie, dla dobrego imienia osoby publicznej.
jesli osoba publiczna ma dobre imie, reputacje, opinie, to nic nie jest w stanie jej zagrozic. Poza tym ma ona takie samo prawo do obrony swego imienia - moze publikowac polemiki z atakujacymi ją, a weryfikuje i tak wszystko rynek

Cytat: BTW: watpie, aby 'aparat terroru państwoego' interesował się tym co tu piszemy
wiem, ze mną się interesuje już od pewnego czasu, ale nie dam chujom satysfakcji
Cytat:Nie bardzo, faszysto.
uzasadnij, knypie.