08-29-2005, 09:44 PM
maharet napisał(a):Film zajebisty, ale ostatnio jak leciał w Polsacie czy na TV4( nie pamiętam dokładnie) to wycięli tą scenę gdzie Rosmary pieprzyła się z szatanemTak?! Profanacja!
Ale to trochę bezsensu wtedy film jest, jak się wytnie tak ważną scenę, jak oni to zrobili?...I tak btw.: o ile pamietam to nie byl szatan, tylko syn szatana. Moze sie myle... Nie pamietam
warsadal napisał(a):Ja po raz pierwszy oglądałem "Dziecko..." w wieku może 13 lat, ale i tak później długo nie mogłem o nim zapomnieć. To był mój pierwszy naprawdę dobry horror i zresztą chyba najlepszy do dziś. A efekt spotęgowało to, że oglądałem w kinie (jakieś kino to odkurzyło) - klimat niesamowity: duży ekran i na dużej sali tylko ja i mój starszy brat i jeszcze jakieś sześć osób rozrzuconych po całej sali. Rewelacja...Ymir napisał(a):Jak dla mnie absolutny majstersztyk- Polański już nigdy nie zrobił czegoś takiego i zapewne nie zrobi. No i nie wolno zapominać że "Dziecko Rosemary" było przełomem, bo nikt wcześniej nie odważył się poruszyć takiej teamtyki. Wasze opinie?Byłem mały jak go oglądałem i chyba nie muszę mówić jakie wywarł na mnie wrażenie..