08-17-2005, 08:26 PM
ExtremeAgression napisał(a):"..."
tez tak mysle...
Hehe... jednak się zgadzamy...
ExtremeAgression napisał(a):...idac dalej twoim tokiem myslenia grupy - jak sodom, bathory, celtic frost, venom, tank, manowar itp itp. przekreslasz ze wzgledu na "braki" techniczne, co za tym idzie totalnie nie rozumiesz o co w tej muzyce chodzi i masz wypaczone jej pojecie.
Heh..... nie o to chodzi... masz rację, że w metalu cięzar i brud jest bardzo ważny ale ja myślę bardziej o tym, że kompozycyjnie przewyższa on to co często leci w naszych radiach - od tej całej popowej sieczki (w złym tego słowa znaczeniu
). Wiem, że to zabrzmi śmiesznie ale technika objawia się często choćby w solówkach... a tak swoją drogą opanować perkekcyjnie gitarę/perkę etc. nie jest tak łatwo...ExtremeAgression napisał(a):to czego szukasz w metalu - techniki ? nie lepiej odrazu jazzu/bluesa posluchac ?
Nie, to nie jest najważniejsze. Ale widać wyraźnie, że z szeroko pojętej muzyki rozrywkowej (poza jazzem ofcoz) metal i rock wybija się przyzwoitą techniką - tego nie zaznasz w tym całym komercyjnym pitoleniu z pod znaku hh czy techniawy...
ExtremeAgression napisał(a):...jesli technika stoi na wysokim poziomie, a muzyka dalej jest ciezka, brudna, extremalna to wszystko jest wporzadku...
Heh... odkryłeś świat... jeśli znika cieżar to metal przestaje być metalem - to oczywiste...
ExtremeAgression napisał(a):Od samego poczatku historii tej muzyki czyli od Black Sabbath jej glownym atutem byla cieżkość - zrozum to i wyciagnij wnioski.
Heh... no tak... Iommi grał akordami a solówek to wcale nie było bo plątały Mu się palce na gryfie...
ExtremeAgression napisał(a):jak mozesz byc milosniekiem metalu skoro smiesza cie skorzane spodnie, które nosi co drugi metalowy muzyk ? Jak smieszy cie otoczka tej muzyki to odpowiedz sobie na pytanie: gdzie bez niej zaszedl by dajmy na to - Venom czy Manowar ?
Kto powiedział, ze mnie to denerwuje? Śmieszą mnie tylko teksty typu: mój zespół jest barzdiej "true" bo ma więcej ćwieków... etc.
ExtremeAgression napisał(a):przyjmijmy, że jestes kretynem, który brak agrumentow i braki w wiedzy przyslania takimi gadkami.
Rozmowe prowadzę tylko z tymi, z którym jest to możliwe. I z tymi, którzy potrafią rozmawiać i wysłuchać... No i dzięki za ciepłe "kretynie".
ExtremeAgression napisał(a):widac, że masz 16 lat...
Tu cie zaskoczę...
ExtremeAgression napisał(a):...zapewne nie spotkalbys tam osobnikow skorych do bitki... MEGA ROTFL
No chyba, że bym trafił na ciebie...