10-12-2006, 05:29 PM
Książę 2 napisał(a):CHłopaku, co ty bredzisz? Jak cos mogło sie sprzedawać, jesli tego nie wydali? POza tym - co za dobór wydawawanych dodatków: na pierwszy rzut clanbook Gangrel - najgorszy z całej serii. A było mnóstwo ksiażek, które ludzie za cięzkie dolary ściągali ze stanów. Odwalili gównianą robotę i tyle.
CO do maga - system był zjebany i tyle. Co on miał mieć wspólnego z WoD? Nie wiem, kiła i tyle.
Kurwa nie wydawali bo się podręczniki główne nie sprzedawały tak by zachęcić wydawnictwo do wydawania dodatków do tego systemu. Tak czy siak by skorzystać z dodatku zwykle trzeba mieć podstawke.A co do kolejności podreczników - bardzo często wydawca nadrzędny (w tym wpadku White Wolf) określa jakie podręczniki mają być wydawane na początku ,taka sytuacja była w przypadku np. DnD -> dlatego pierwszy poszedł greyhawk a nie oczekiwane forgotten realms. Teraz widocznie ISA się dogadała i ma większą kontrole nad kolejnościa poszczególnych dodatków.
Proste prawa rynku, kto będzie wydawał dodatek w danym kraju jak średnio poszłą sprzedaż wersji podstawowej w nim.
A Mag jest najlepszym z Wodów - jaknie widzisz co ma z nim wspólnego to ci współczuje - chyba ,że dla ciebie WoD to tylko wampir ,cierpienie(a trzeba przyznać ,ze spojrzenei na WoD przez pryzmat wampira jest najbardziej hmm gotycko-punkowe jak to określają twórcy). Konflikty między wampirami są pikusiem pomiędzy intrygami magów,różnymi rodzajami umbry i.t.d. . Wilkołak też jest zajebisty ,ale inny i część ludzi zrobi z niego zwykła napierdalankę, nie doceniając głębi jaką niesie ten twór. Każdy z tych trzech podręczników podstawowych pokazuje inne spojrzenie na ten świat. I to jest zajebiste.
Podrugie czemu mówisz był ? Czyzby nie był wydawany ? Jakos wyszła kolejna edycja The Awakening - nie wiem co dokładnie zmienia bo jak mówiłem miałem okazje tylko przejżeć.
It rained, but we cheered ...