07-24-2005, 05:23 PM
Sabelle napisał(a):Aż wstyd się przyznać, ale uwielbiam "Interview with the vampire".
wcale nie wstyd. Wywiad z wampirem to jedna z najlepszych ekranizacji hmn 'swiata wampirow' jakie kiedykolwiek widzialem. Ksiazki niestety nie dane mi bylo przeczytac
statekx napisał(a):a z moja sliczna mamy fiola na punkcie starszych horrorow i wszystkich Stephena Kinga
Uwielbiam S. Kinga i klimat jaki potrafi stworzyc. Najlepsza ekranizacja jego powiesci jest chyba Zielona Mila.
Best King napisał(a):Niedawno w telewizji dawali "Coś". Super film - mroczny klimat, dużo rzygliwych scen, ciekawa fabuła.
Zgadza sie. Pamietam jak kiedys z ojcem siedzielismy (ja z wypiekami na twarzy)i ogladalismy zafascynowani 'Cos' :]. Choc film byl krwawy (a tego akurat nie cenie w horrorach) to podobal mi sie i nadal podoba.
Scully napisał(a):Jeśli polecicie mi coś, co mnie przestraszy... Wink na horrorach zwykle nudzę się śmiertelnie, chyba, ze jakiś ma ciekawe rozwiązania w fabule.
nie oczekuj od filmu, ze przyprawi cie o zawal serca ze strachu
Ja horrory traktuje raczej jako dobra zabawe. Strach tez moze byc przyjemny - pod warunkiem , ze ma sie na mysli pozytywny strach
(nie wiem czy ktos zalapie o co mi chodzi
) PS
Jednym z horrorow przy ktorym sie balem byl Omen. Swietny film ktory mial w sobie cos przerazajacego...