07-23-2005, 08:00 PM
ReTuRn napisał(a):Cóż- poglądy lewicowe ponoć są uleczalne.Leczyć się nie mam zamiaru, bo choroby nie dostrzegam.
ReTuRn napisał(a):Fakt, brak korekty napisanego tekstu się kłania.Kamael napisał(a):. Dlatego jestem jeszcze bardziej przekonany, że Cimoszewicz pojawił się odpowiednim momencie. Ludzie zaczęli bać się sposobu w jaki uprawia politykę Polska prawica.
1. Polska prawica, bo to przymiotnik jest.
ReTuRn napisał(a):2. JAki sposób uprawiania polityki? Poazywanie korupcji? Wytykanie palcem złych zyczajów i nieuczciwości? Brednie...Nie chodzi mi o sam fakt, chodzi o formę, agresję w kampanii i sposobie wypowiadania się. Dotychczasowa kampania wyborcza prawicy (czy jak nazwałby to Kelthuz [tak mi się wydaje po jego odpowiedzi] pseudoprawicy), to kampania, która miała pokazywać tylko kwestie negatywne, krytykowano wszystko, Polskę przedstawiano jako "Rywinland" kraj złodziei i łapówkarzy (ja jako uczciwy człowiek poczułem się dotknięty, a mimo, że narodowcem żadnym nie jestem nie chcę, by mój kraj tak nazywano), a brak było w niej dyskusji programowych (narazie ja miałem okazję widzieć tylko raz taką na TVN24 dwa dni temu kiedy spotkali się poseł Dorn i Rokita - swoją drogą od razu doszło do kłótni).
Pieniactwo i walka na to, kto głośniej zakrzyczy. Nie podoba mi się taka kampania, nie jestem osamotniony. Dlaczego Lepper zrobił się spokojny (jak sam mówi: "Samoobrona w kampanii ma zaskakiwać spokojem")? Ponieważ wychodzi na tym dobrze, teraz spokój - po wyborach w sejmie to co zwykle. To przyniesie mu sukces.
Ymir napisał(a):Z Kaczorem można się nie zgadzać (i ja się nie zgadzam). Ale on ma swój program, swoje założenia i propozycje, które mozolnie budował w oparciu o konserwatywno-narodowo-katolickie ideały i trwa w nich od początku swojej działałnośći politycznej. Nie zmienia ich w zależności od sytuacji politycznej. Jest niewiarygodnie uczciwy. Pod tym względem nikt nie może mu niczego zarzucić.Czyli w tym przypadku nie widząc dobrego kandydata, z którym mógłbyś się zgodzić wybierasz mniejsze zło? Nie rażą Cię jego niektóre zachowania? Np. Rzucanie w stronę potencjalnych wyborców haseł pokroju "spieprzaj dziadu"?
KelThuz napisał(a):w Polsce jedyna partia prawicowa jest UPR, i watpie czy ludzie sie w ogole orientuja, co to za partia i w jaki sposob uprawia polityke.Ludzie w ogóle w niczym się nie orientują, mało kto politką się interesuje. Nie znają większych partii, co tu w ogóle mówić o UPRze.
Edit... oczywiście "mniejsze", nie "gorsze" jak było wcześniej.