07-23-2005, 01:27 PM
Nightal napisał(a):Tim napisał(a):aaaaahahahha ten wokal jest żeczywiście 'rewolucyjny'Napisałem, że wokal jest orginalny, a nie rewolucyjy. Rewolucyjna była ich muzyka gdy zaczynali grać symfoniczny post-black, w czasach gdy dla ludzi black metal kojazył sie z surowościa i agresją. Chcesz podwazyc ich orginalność ? To posil sie na jakiś argument i podaj jakieś symfo "blackowe" kapele które grały PRZED Cof. To, że teraz co druga pseudo blackowa kapelka ma taka stylistyke w muzyce mnie nieobchodzi. To, że tyle kapel ich naśladuje tylko świadczy o tym jak wyjątkową muzykę grali i jak ważną role odegrali w historii muzyki metalowej.Muzyka zresztą też, a ja z tymi 'wampirkami' to poprostu napisałem co mnie najbardziej w nich śmieszy i co uważam w nich za najbardziej kiczowate
'Jeśli ktoś tego nierozumie to jest ułomem i tyle.'
Oki, może byli odrobine orginalni, ale przed nimi grał też Samael. Może to nie jest najlepszy przykład, ale sądze, że cof wzorowali się również na ich muzyce. Samael nie jest symfo blackowym zespołem bardziej da się to podciągnąc pod muzyke elektroniczną, ale chyba nie zaprzeczysz, że byli bardziej orginalni od cof? I to bez jakiś wielkich makijarzy i przebrań. U nich liczyła się (liczy?) muzyka a nie przebieranki.
about:blank

Muzyka zresztą też, a ja z tymi 'wampirkami' to poprostu napisałem co mnie najbardziej w nich śmieszy i co uważam w nich za najbardziej kiczowate