07-21-2005, 09:52 PM
Ogólnie za J-Rock'iem nie przepadam za bardzo ale jeżeli istnieje coś takiego jak 'J-Metal' i 'J-HardRock'
to mogę śmiało powiedzieć, że jestem wyznawcą
.....
CIEKAWE KAPELE:
⢠LOUDNESS (wczesny - heavy, poźniej - hard'n'heavy, teraz - heavy + thrash + coś jeszcze... a tak poza tym to wiadomo
)
⢠EZO (hard rock momentami flirtujący z Heavy, Masaki Yamada - wokalista EZO, przez jakiś czas śpiewał w Loudness...)
⢠X.Y.Z.->A (drugi zespół Minoru Niihary - woklaisty Loudness... alternatywny metal/rock)
⢠ANTHEM (heavy, bardzo szanowany w japonii zespół, Hirotsugu Homma & Naoto Shibata z tej kapeli pogrywali w Loudness)
⢠SABER TIGER (właściwie j/w, H.H. & N.S. też tu grali
)
⢠SLY (alt. heavy, grał tam Niihara [voc] i Munetaka Higuchi [d] z Loudness)
⢠GONIN-ISH (underground'owy i mocno niezależny zepół, silnie zakorzeniony w kulturze Japonii... progresywny death zmieszany z prawie każdym gatunkiem metalu)
⢠solowy AKIRA TAKASAKI (gitarzysta Loudness, styl zależy od albumu i utworu - mamy tu wszystkie rodzaje rocka i metalu, jest poza tym nawet jazz i blues)
to mogę śmiało powiedzieć, że jestem wyznawcą
.....CIEKAWE KAPELE:
⢠LOUDNESS (wczesny - heavy, poźniej - hard'n'heavy, teraz - heavy + thrash + coś jeszcze... a tak poza tym to wiadomo
)⢠EZO (hard rock momentami flirtujący z Heavy, Masaki Yamada - wokalista EZO, przez jakiś czas śpiewał w Loudness...)
⢠X.Y.Z.->A (drugi zespół Minoru Niihary - woklaisty Loudness... alternatywny metal/rock)
⢠ANTHEM (heavy, bardzo szanowany w japonii zespół, Hirotsugu Homma & Naoto Shibata z tej kapeli pogrywali w Loudness)
⢠SABER TIGER (właściwie j/w, H.H. & N.S. też tu grali
)⢠SLY (alt. heavy, grał tam Niihara [voc] i Munetaka Higuchi [d] z Loudness)
⢠GONIN-ISH (underground'owy i mocno niezależny zepół, silnie zakorzeniony w kulturze Japonii... progresywny death zmieszany z prawie każdym gatunkiem metalu)
⢠solowy AKIRA TAKASAKI (gitarzysta Loudness, styl zależy od albumu i utworu - mamy tu wszystkie rodzaje rocka i metalu, jest poza tym nawet jazz i blues)