07-18-2005, 09:46 PM
Miriam napisał(a):Postanowiłam odkopać ten temat za sprawą zespołu, który niedawno odkryłam mianowicie Collage. Od kilku tygodni jestem w posiadaniu "Moonshine" i nadziwić się nie mogę muzyką zawartą na tym albumie. Nie sądziłam, że spotkam jeszcze polski zespół, który wywrze na mnie takie wrażenie. Oby więcej takich miłych niespodzianek :] Co do samego albumu... Przede wszystkim klimat, który (rzecz jasna) tworzy wspaniała muzyka. Pojawia się gama emocji; przez cały album smutek miesza się z radością, żal ze złością... Bardzo magiczna płyta. Muzycznie spójna, nie brak jednak kontrastów. Świetne klawisze, perkusja i gitary nie zostają w tyle, a wokal idealnie komponuje się z całością. Rozbudowane kompozycje, słychać też inspiracje YESami. No i okładka (w wykonaniu Zdzisława Beksińskiego, świetnie oddaje klimat "Moonshine") Bardzo gorąco polecam!Tak jak już Ci mówiłem postaram się za tym rozejrzeć, skoro Tobie przypadło do gustu jest duże prawdopodobieństwo, że i mnie się spodoba ; ).
A ja jeśli chodzi o prog rock ciągle pozostaję na etapie Camela. Bardzo dobrze się muzyki tego zespołu słucha.
Poluję też teraz na płytę polskiego Indukti, w sumie nie wiem czy to odpowiedni temat na pisanie o tym zespole, ale trudno... Ściągnąłem dwie mp3 dostępne na stronie zespołu i bardzo mi się spodobały (polecam : )), więc myślę, że warto ich album kupić.