06-04-2004, 12:21 AM
Prisca napisał(a):Ja w ogóle mam problem z klasyfikacją zespołów ...Yuaaap... przepraszam Prisco, fakt ze obiecalem Ci stworzenie offtopic... Ale nwpierw musze sie wypowiedziec - kapele np. Blind Guardian, Rhapsody - hehehe... kazdy zna zapewne Manowar - dla mnie osobiscie, to jest wlasnie przyklad klasycznej kapeli power metalowej... no a jesli ktos sie ze mna zgodzi, to nie bedzie mial zadnych watpliwosci - i "blindzi" i "rhapsodzi" to wlasnie "czysty" power metal!!! Melodic? jasne! Podgantunkowi Heavy, zwanemu Power Metal zawsze zarzucano zbytnia melodyjnosc i w ogole zbytnia technicznosc i szczegolowosc grania... No i zawsze zarzucano im kiczowatosc tekstow... piesni o bohaterskich rycerzach... o burzach, piorunach, blyskawicach... o samotnych bohaterach ruszajacych na ratunek pieknym dziewicom... to nie jest wcale kiczowate... to takie piekne i romantyczne, heh
np. do czego można zakwalifikować Blind Guardian, Rhapsody czy Kamelot ??? power, melodic, rock ??? wszyscy mówią inaczej buu...
btw. Nosferatu obiecał, że stworzy offtopic
... POWER OF DARK FLOWER!