11-11-2005, 02:36 PM
A ja tam w tym wypadku nie jestem radykalna. Co mi się rzadko zdarza, zresztą. Jeśli ktoś religii potrzebuje, niechaj wyznaje. Jeżeli nie, to nie. Na jaką cholerę potępiać wszystko w czambuł? Winno się oceniać człowieka po czynach, nie po symbolach, które nosi - chociaż religia determinuje większość zachowań. A co do Słowian i Rodzimej Wiary - zasługują na wielki szacunek i sława im! Ale... cóż, w dzisiejszych czasach określić pochodzenie jest jednak trudno, zwłaszcza w wypadku, gdy ktoś zastanawia się, czy ma przodków Słowian, czy jakowychś z Północy: jak wiadomo, we wczesnym Średniowieczu istniała między owymi ludami ożywiona wymiana wszelkiego rodzaju
. Tak że czystość krwi nie zawsze da się stwierdzić - bo niby po czym, po włosach koloru dojrzałego zboża
? Tak czy inaczej: SŁAWA RODZIMOWIERCOM! Za patriotyzm i przywiązanie do korzeni.
. Tak że czystość krwi nie zawsze da się stwierdzić - bo niby po czym, po włosach koloru dojrzałego zboża
? Tak czy inaczej: SŁAWA RODZIMOWIERCOM! Za patriotyzm i przywiązanie do korzeni.
"Nie nam kryć się za tarczą w walce, z lęku przed oręża szczękiem."
LINDISFARNE 2006!
LINDISFARNE 2006!