05-26-2005, 09:25 PM
Kamael napisał(a):Miriam napisał(a):Kult? Mam ich płyty od katechetyMnie osobiście dwie części "Taty Kazika" też ciągle nie potrafią przekonać... A "Posłuchaj To Do Ciebie" słuchałaś? To moja ulubiona płyta Kultu.Do gustu najbardziej przypadły mi "Ostateczny krach systemu korporacji" i "Spokojnie". "Muj wydafca" to też dobry album, natomiast "Tata Kazika" (1 i 2) póki co, nie przemówiły do mnie. Podsumowując: bardzo dobry polski zespół, muzyka może nie jest najwyższych lotów, ale teksty świetne i idealnie współgrają z całą resztą.
Tak, słyszałam ten album, ale jeszcze nie kojarzę wszystkich utworów. Muszę się bardziej z nim osłuchać.
Kamael napisał(a):Muzyka wspaniale współgra z tekstami i świetnie pasuje, więc nie zgodzę się, że nie jest najwyższych lotów.
Pasuje idealnie, jednak mimo wszystko, czegoś mi brakuje w tej muzyce. Co do tekstów - tutaj nie mam nic do zarzucenia.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters

Do gustu najbardziej przypadły mi "Ostateczny krach systemu korporacji" i "Spokojnie". "Muj wydafca" to też dobry album, natomiast "Tata Kazika" (1 i 2) póki co, nie przemówiły do mnie. Podsumowując: bardzo dobry polski zespół, muzyka może nie jest najwyższych lotów, ale teksty świetne i idealnie współgrają z całą resztą.