05-21-2005, 02:24 PM
Cytat:A to juz temat do dalszej polemiki. Zreszta jak juz Tomashowi odpisywalem, zalezy co rozumiesz pod tym pojeciem.Najogólniej mówiąc, uważam że większość "black" metali gada o ideologi, o której sami tak naprawde niemają pojęcia. Goście słuchają podziemnych kapel i myslą ze przez to są "prawdziwi", a tak naprawde ich wiedza muzyczna ogranicza się do kilku mniej znanych zespołów (i tak całkiem popularnych w środowisku "black" metalowym). O wiedzy ideologicznej tych ludzi nawet niewspominam, bo zwykle przeczytają oni "Biblie szatana" (albo nawet nieprzeczytają tylko posłuchają biblii we fragmentach :!: wydanej na kasecie magnetofonowej) i mysla już, że są satanistami i prawdziwymi "blekowcami". Wiele takich osób słucha surowej i ekstremalnej muzyki nie dlatego, że ją lubi tylko po to by pokazać jakim jest się mrocznym i złym i przez to większość tru "bleków" uważam za największych pozerów muzyczno-ideologicznych jacy chodzą po ziemi. Zresztą Ty juz to ładnie tutaj opisałeś:
Cytat:Masz racje, ale dotyczy to tylko przypadkow gowniarzy jarajacych sie mrokiem i ciemnoscia.Jesli zaś chodzi o porównanie do punków to sytuacja jest tu podobna bo gnojków obwieszonych symbolami anarchistycznymi jest strasznie dużo, tylko które z tych dzieci tak naprawdę wyznaje tę ideologię (juz niewspominając o tym, czy wogle ją rozumie). Z BM jest podobnie tylko zamiast symboli anarchistycznych są pentagramy i odwrócone krzyże
Niestety ci wlasnie ludzie osmieszaja siebie (co mi specjalnie nie przeszkadza), ale tez i innych, troche madrzejszych. Kreuja oni falszywy, gowniany wizerunek BM, ktory potem jest wlasnie uznawany za "prawdziwy" na tego typu forach jak to, a czlowiek siedzacy glebiej w BM jest utozsamiany z deklem biegajacym w korpspejncie po miescie z czarnym, odwroconym krzyzem. Kula w leb dla tych glupich dzieci to odpowiednia nagroda. Chociaz z drugiej leje na nich cienka struga, nie utozsamiam sie z nimi i nigdy nie bede. A co ludzie o mnie mysla to tez mi wisi.