03-25-2005, 11:23 AM
KelThuz napisał(a):Dżemik napisał(a):Wiec to sa te fakty? wg Ciebie IM nie stworzylo nic dobrego od 20 lat, wg Ciebie JP tworzy wspaniala muzyke od 30 lat..
co ciekawe, również wg niekwestionowanych autorytetów w temacie to JP rządzi, a IM może nosić gitary za nimi.
'Niekwestionowane autorytety' to tacy sami zjadacze chleba jak ja czy Ty.. Jak kazdy ludz maja swoje gusta i gusciki.. Nie zaliczam sie do tepych mas ktore uwazaja ze (np.) JP jest lepsze od IM bo tak powiedzial (np.) Iommi.. Mam wlasne zdanie i gust..
Cytat:zrozum, że IM to wieś kolosalnie większa, niż JP. maksymalnie większa, w zasadzie najbardziej wieśniacki zespół heavymetalowy światowego formatu, jaki istnieje - dlatego ma taką rzeszę fanów.
Wiesz.. Dla mnie kazdy zespol heavy metalowy jest z lekka wiesniacki.. Aczkolwiek za wiekszy dopust bozy uwazam taki Manowar, Cans tudziez Hammerfall (wstyd mi za to ze panowie z In Flames & Dark Tranquility maczali palce w tym gniocie) anizeli IM..
Cytat:Masy zawsze rajcuje pretensjonalna, krzykliwa taniocha, którą podnoszą do rangi sztuki, o zgrozo
No.. To tak jak JP..
Podobnie sytuacja wyglada zreszta z zespolami undergroundowymi.. Nie tylko IM ktorych fanow mozna liczyc w milionach.. Kazdy zespol znajdzie jakiegos fana ktory bedzie wychwalal kapele pod niebiosa, naiwnie nie widzac u niej zadnych minusow.. (chociazby taki Nevermore)
Cytat:Cytat:I sadze ze takich jak ja ludkow jest duzo wiecej..
ja też sądzę, że głupich zawsze będzie więcej niż mądrych, i na tej samej podstawie ludzie ze zjebanym gustem przeważają nad wyrafinowanymi słuchaczami.
knypie
Kretynska teoria mogaca miec swoje odzwierciedlenie w popie, tudziez na przykladzie kindermetalowcow ktorzy sluchaja IM bo robi to ich starszy kolega.. A ja mowie o normalnych ludkach..
W innym wypadku bogiem heavy jest Radioactive..