03-08-2005, 07:12 PM
velvetova napisał(a):Ciekawa i wciągająca, więc jeśli kogoś na serio interesuje historia RHCP, to to naprawdę godna polecenia pozycja. To dzięki niej dopiero udało mi się np. dojść do tego, jak wyglądała sprawa ze zmianami gitarzystów i historią Fru. Po przeczytaniu i zapoznaniu się z paroma faktami trochę inaczej spojrzałem na zespół i muzykę. Myślę, że to dobrze wiedzieć co dzieje/działo się z zespołem, który za muzykę się uwielbia.Kamael napisał(a):tak masz racje...swietna ksiazka...choc droga to godna kupienia...przeczytalam ja nawet kilka razy i w sumie mi sie nie znudzila...podoba mi sie to ze jest oparta na wywiadach jak i prywatnych rozmowach z czlonkami RHCP...velvetova napisał(a):Mahogany jezeli twierdzisz ze Navarro gra rocka tak samo jak Fru to ok(choc z tym sie nie dokonca zgadzam)ale musisz sie zgodzic z tym ze on byl kompletnie "inny"niz reszta zeswirowanych Peppersow...byl "zeswirowany"jakby inaczej...wiem ze nie chcial brac udzialu w wielu "jajcarskich" numerach jakie wymyslili inni czlonkowie zespolu...mial inny tok myslenia niz reszta papryczek...(to nawet powiedzial Kiedis w jednym z wywiadow)W tym miejscu polecam "Kalifornizację" Bartka Koziczyńskiego, książkę o historii RHCP. Tam wiele takich szczegółów, jak np. te informacje o współpracy z Navarro, można znaleźć.
PS:rzeczywisice duzo fajnych szczegolow mozna znalezc...Koziczynski rowniez bardzo dobrze przekowal rozne archiwa by znalezc pelna dyskografie zespolu...BTW nie wiecie kiedy ma sie okazac autobiografia Kiedisa?bo o ile wiem w Stanach sie juz pojawila...
Co do biografii Kiedisa - nie mam pojęcia kiedy ma się pojawić w Polsce.