03-08-2005, 01:30 AM
Aniguel napisał(a):A ty co student archeologii. Perun pojawia się zawsze w mitologjach słowiańskich jako jedno z bóstw naczelnych, a etymologia jego nazwy jest różna.
etymologia jego nazwy jest taka, jaką podałem, jeszcze dodam, że ze słowa Perun wywodzi się słowo quercus, czyli po łacinie dąb - drzewo odwiecznie poświęcone Gromowładnemu.
Cytat: Nie wiem czy wiesz ale rasy aryjskie od wiek wieków walczyły ze słowiańskimi. Więc również z kultem Peruna.
wybacz, jestes zbyt skretyniały, by wiedzieć, co oznacza termin "aryjski", "Aryjczyk", że o klasyfikacji rasowej czy ogólnie pojętej antropologii nie wspomnę. Spierdalaj.
Cytat:A jak uważasz że nie to wyjaśnij. Dlaczego aryjczycy niszczyli słowian skoro ich bóg jak sam napisałeś był max. aryjski?
Słowianie niszczyli Słowian, bo ludzie z reguły dążą do samozagłady, zwłaszcza, jeśli podzieli ich obca religia.
Cytat:Poczytaj pare książek zanim napiszesz takie brednie.
powtarzaj tę mantrę 3 razy dziennie przed lustrem, inaczej wpierdól cię niechybnie czeka
Cytat: Może jeszcze uważasz że Mieszko I był aryjczykiem?
Mieszko, czyli Dągomir, jako wywodzący się z rodziny szlachty polańskiej (z Kijowa), bezwzględnie był Aryjczykiem (czyli Słowianinem), natomiast nie był Normanem ani innym Germaninem (lud niearyjski), co próbowała nam wmówić propaganda niemiecka i żydowska.
Cytat:Jak dla mnie Mieszko był judeo-chrześcijańskim masonem ale to nie ma znaczenia, liczą się te brednie co pisał KelThuz
wskaż błędy faktualne i logiczne w moich wypowiedziach, w przeciwnym wypadku uznam, iż twoja stara za dużo puszcza się z zawszonymi pakistańczykami, zaniedbując twoją edukację.
Cytat:Jak juz musi to niech sobie istnieje, ale spiewanie poboznych modlow do pierunwita czy innego swietomirmidola uwazam za calkowity kretynizm.
nie, kretynizmem jest wiara w fizyczne istnienie istot "boskich", natomiast inwokowanie ich, jako wyobrażeń pewnych konceptów, jest całkowicie zdrowe i świadczy o rozwiniętej inteligencji i duchowości inwokującego!
Cytat:Fascynacja historia czy bostwami poganskimi to jedno, ale robienie z siebie debila ala Kelthuz to inna sprawa.
tobie tez stara kaze spierdalac, gdy odwiedza ja sekstet egzotyczny z Burkina Faso, jak u aniguela?