02-26-2005, 03:33 PM
Tomash napisał(a):miałem dużo znajomych - anarchistów, i jakoś dziwnym trafem wszyscy po skończniu 17, no najwyżej 19 roku Życia stwierdzili że ta cała anarchia to bzdura...
Owszem, czytałem o anarchii, ale nie przekonało mnie to ani troche - sorry
pozdrów tych 19 latków butem w twarz,
totalna bzdura ? dzisiejszy system jest znacznie bardziej utopijny niz anarchizm.
"Pomyśl - upada ten jebany rząd, ludzie wreszcie są równi. A co z aspiracjami ludzi lubiących rządzić innymi? Natychmiast tworzą nowy rząd, tylko może przebijają się do władzy pięściami a nie głosami kretynów którzy ich wybierają. A ponieważ w PEŁNEJ anarchii ciężko byłoby kontrolować kogokolwiek, nie dałoby się też łatwo powstrzymać tej nowej warstwy rządzących. Wyszedłby z tego o wiele bardziej tyrański burdel niż mamy dzisiaj."
Cała instytucja państwa nie ma prawa bytu - to tzw legalny złodziej, potem jak znajde wiecej czasu podrzuce linki poczytasz. Z aspiracjami - bzdura, takie "aspiracje" nie sa naturalne, a nabyte w procesie socjalizacji - tak więc są do wyparcia. Po co miałby sie tworzyć nowy rzad ? Jaką kontrole masz na mysli ?
Nie wyszedł by żaden burdel, tylko sprawiedliwy system w którym słowo wolność nie odnosiło by sie juz tylko do bajek dla dzieci i iluzji dzisiejszego spoleczenstwa.
Don't serve the army - BASTARDS !
They'll lose the war - WE DON'T CARE !
Don't love your country - IT KILLS YOU !
Try to survive - DESERT !
They'll lose the war - WE DON'T CARE !
Don't love your country - IT KILLS YOU !
Try to survive - DESERT !