02-13-2005, 01:37 AM
Dzeyla napisał(a):a co myslicie o plycie Kazika- 41??ja uważam, ze twórczość Kazika poza Kultem jest bardzo "artystyczna" i z pewnoscia trudna do odbioru. sama płyta "czterdziesty pierwszy" jest bardzo melodyjna, ale nuta niektorych piosenek mi sie nie podoba. recki o niej są kiepskie, byc moze dlatego, ze duzo jest tam duzo wojenno-prl'owskich odnosników, ktore niekazdemu mogą sie spodobac. płytę i tak kuupilem (cena za 2cd smieszy
ja kupilam i z przykroscia stwierdzam ze jakos wole jego wczesniejsze dokonania.... teksty sa dobre, ale muzyka jakos nie przypadla mi do gustu..
).co do Kultu, to jest po prostu Kultowy !! muzyka, z którą trzeba się "przespac", zeby ją zrozumieć i polubic (chyba ze się ją zrozumialo i polubilo od razu
). dostalem kiedys "Salon recreativo" i baardzo mi się nie spodobala...dopiero po jakims czasie, gdy jesce raz do niej wrocilem polubilem ją. apropo piosenek : "Polska", "Poznaj swój raj", "Celina", "Arahja", "Czarne słonca", "Krolowa zycia", "Lewy czerwcowy", "Wodka", i wiele wiele innych. ulubiony album : Ostateczny Krach Systemu Korporacji. ostatnio Kult grał w moim miescie i niestety tłok ogromny, od młodzieży po 40sto latków. nawet skejta (tfuu) widzialem...natomiast KNŻ tez jest good
ale Kult lepszy jest
By moonlight we ride ten thousands side by side
With swords drawn held high our whips and armour shine
Hail to thee our infantry still brave beyond the grave
All sworn the eternal vow the time to strike is now
With swords drawn held high our whips and armour shine
Hail to thee our infantry still brave beyond the grave
All sworn the eternal vow the time to strike is now